De anul viitor, Buzăul ar putea avea mai mulți militari dislocați în teatrul de operații din Afganistan. Conform deputatului PNL, George Scutaru, vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, în anul 2012, unitățile subordonate Diviziei 2 Getica vor trebui să asigure rotația militarilor care luptă acum în Afganistan. Vestea bună pentru cei care urmează să plece într-o misiune externă, fie ei angajați ai M.A.I., fie ai M.Ap.N., este aceea că pe perioada celor 6 luni cât vor fi plecați departe de casă își vor primi integral drepturile salariale și nu diminuate, așa cum le sunt plătite lefurile la acest moment.

”A trecut de Camera Deputaților un alt proiect de lege privind misiunile militarilor care luptă în afara țării. Am reușit să trecem un amendament care  prevede că cei care  luptă 6 luni în misiuni externe, în special cei din Afganistan, dar nu este vorba doar de personal MApN ci și de jandarmi, și cei care luptă în Kosovo, își vor primi salariile nediminuate. Acest lucru este foarte important pentru Buzău dat fiind că, anul viitor, rotația batalioanelor de manevră din Afganistan va fi asigurată, parțial, de Divizia 2 Getica, adică de unitățile subordonate direct  Comandamentului ce se află în orașul Buzău”, a precizat deputatul PNL, George Scutaru.

Astfel, după intrarea în vigoare a noii legi, salariile militarilor pe perioada în care vor activa în misiunile externe vor fi plătite integral, fără a se mai ține seama de diminuarea dictată de Guvern la jumătatea anului 2010.

Guvernul a redus salariile bugetarilor cu 25% în luna iunie 2010, invocând starea de urgență, prevăzută la articolul 53 din Constituție. Începând cu 1 ianuarie 2011, salariile bugetarilor au crescut cu 15 procente față de ultimele luni ale anului 2010, dar au rămas mai mici cu 13,7% decât în prima parte a anului trecut.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/06/George-SCUTARU.mp3|titles=George SCUTARU]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.