Legumicultorii care au avut de suferit din cauza căderilor masive de zăpada de la finele iernii își vor primi, în sfârșit, banii promiși de Guvern pentru refacerea serelor și solariilor. Direcția Agricolă Buzău a primit deja banii iar în această lună va începe plata către persoanele afectate.
„ Direcția Agricolă Buzău a primit deja suma de 880.555 lei reprezentând pierderile suferite în general de legumicultori în urma căderilor de zăpadă din februari- martie, ce au afectat solariile. Banii au fost repartizați iar din această lună Direcția Agricolă va începe plățile către cei afectați”, a declarat Cosmin Florea, directorul Direcției Agricole Buzău.
Pentru a putea fi despăgubiţi de către Ministerul Agriculturii, proprietarii de sere şi solarii trebuiau să sesizeze primăriile din localităţile respective în legătură cu pagubele produse de zăpadă şi viscol. Despăgubirile se acordă în funcție de suprafața afectată de zăpadă dar și de materialul folosit la serele sau solariile distruse. Astfel, legumicultorii, persoane fizice vor primi câte 18 lei/mp pentru geamuri şi 2,25 lei/mp pentru foliile din plastic în timp ce persoanele juridice vor primi câte 24 lei/mp pentru geam şi 3 lei/mp pentru folie de plastic diferența rezultând din obligativitatea persoanelor juridicede a plăti TVA.
În judetul Buzău cererile legumicultorilor care au dreptul la ajutor de stat pentru serele și solariile distruse de căderile de zăpadă au fost centralizate iar numărul beneficiarilor care se încadrează la această măsură de sprijin este de 250.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.