Un bărbat de 55 de ani din comuna Gura Teghii a ajuns la spitalul din Brașov cu răni grave după ce a fost atacat de un urs în noaptea de sâmbătă spre duminică pe raza satului Nemertea.

Potrivit prefectului județului Buzău, Daniel Țiclea, în jurul orei 2.30 pe o uliță din satul Nemertea comuna Gura Teghii un bărbat de 55 de ani a fost atacat de un urs. Bărbatul cu leziuni complexe la femurul stâng, fractură de femur drept și diverse plăgi mușcate pe membrele superioare a fost transportat în cursul nopții la spitalul din Brașov.

Potrivit sursei citate bărbatul atacat se întorcea de la o altă casă pe care o deține în zonă iar ursul a fost alungat de către oamenii care treceau cu maina prin zonă întâmplător. De asemenea, o mașină l-a preluat pe bărbat și a plecat în întâmpinarea ambulanței. Bărbatul a ajuns la Brașov cu multiple leziuni și după ce a pierdut mult sânge iar în cursul dimineții a intrat în operație

”În ultima lună am semnalat  în repetate rânduri și pe toate căile posibile gravitatea acestui fenomen. Dacă de la ministerul Mediului nu ni se aprobă extragere prin împușcare de exemplare dominante aceste atacuri vor continua și vor deveni tot mai periculoase pentru oameni.  Din păcate în luna august solicitarea AJVPS Buzău de extragere prin vânătoare pentru două exemplare de urs din zona Nehoiu a fost refuzată de către minister care ne recomandă să acționăm pe Legea 81 de parcă ursul ar aștepta să vină comisia la el”, a declarat prefectul județului Buzău Daniel Țiclea.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.