100 de copii, elevi proveniți din sistemul de protecție social și de la Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, au vizitat, sâmbătă, mai multe monumente istorice de patrimoniu de pe teritoriul Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului

Acțiunea a fost organizată cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului și are rolul de a facilita accesul unor categorii defavorizate de cetățeni la educație ceea ce reprezintă unul dintre obiectivele geoparcurilor UNESCO. La activitate a participat și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu dar și primari și viceprimari ai localităților din componența Geoparcului Ținutul Buzăului.

Copii au vizitat Mănăstirea Bradu, Mănăstirea Ciolanu, Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari și Mănăstirea Berca unde, la final, elevii Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău au susținut un concert inedit .

La finalul vizitei, participanții au realizat scurte materiale video de prezentare a geoparcului, inclusiv în limbaj mimico-gestual.

În fiecare an, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice sau să participe la evenimente prin care să cunoască patrimoniul cultural din Europa, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

Începând cu anul 1992, Zilele Europene ale Patrimoniului oferă participanţilor din România ocazia să descopere, alături de monumente istorice, patrimoniul cultural mai puţin cunoscut care, în mod obişnuit, nu este disponibil publicului larg.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ținutul Buzaului a fost constituită în 2008, prin asocierea Consiliului Județean Buzău cu cele 18 comune de pe teritoriul geoparcului, în scopul realizării în comun a unor proiecte de interes zonal sau local, în vederea funcționării geoparcului ca instrument de dezvoltare durabilă.

 

 

4 COMENTARII

  1. […] local, în vederea funcționării geoparcului ca instrument de dezvoltare durabilă.    The post Concert inedit în curtea Mănăstirii Berca. Elevii cu deficiențe de auz au cântat, prin semne, d… first appeared on Observatorul Buzoian. Citeste mai […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.