O femeie și-a putut îngropa fiul de 41 de ani, mort de ciroză, miercurea trecută, la Spitalul Județean Buzău, abia după trei zile de la data la care era programată ceremonia, după ce polițiștii au permis plecarea cortegiului funerar pe DN2, drum închis de sâmbătă din cauza viscolului și a zăpezii.

Rudele bărbatului de 41 de ani povestesc că acesta suferea de ciroză și era sub tratament la Spitalul Județean din Buzău. Deși părea că se simte mai bine, starea de sănătate i s-a agravat brusc și a murit miercuri, în aceeași zi în care a fost internat în spital, sicriul cu trupul neînsuflețit al acestuia fiind ridicat de la morgă o zi mai târziu.

Bărbatul a fost dus la capela unei biserici din Buzău, iar rudele au început pregătirile pentru înmormântare, buzoianul urmând să fie îngropat în localitatea Stăncești, la 15 kilometri de municipiu. Oamenii au programat funeraliile pentru sâmbătă, au plătit avans la un restaurant unde intenționau să organizeze pomana și au cumpărat toate cele necesare înmormântării.

Sâmbătă însă, drumurile au fost închise, pe rând, de autorități, astfel că oamenii nu și-au putut duce mortul la groapă, așa cum programaseră și cum își anunțaseră deja cunoscuții.

„A murit miercuri, l-am dus la capelă vineri, iar sâmbătă am zis să-l îngropăm. Am făcut groapa vineri, era totul programat în așa fel încât să-l putem înmormânta sâmbătă. S-au blocat drumurile și nu ne-au mai dat voie să plecăm la Stăncești, unde avem loc de veci. Am mers la autorități, la pompieri, la Armată, să cerem o mașină, o rampă, dar au ridicat din umeri. Mi-au zis să merg la Consiliu. Unde să merg la Consiliu? Am fost la domnul primar Boșcodeală. Era în ședință, nu m-a primit”, a povestit, luni, Maria Florea, mama bărbatului decedat.

Fratele acestuia, Marius Florea, povestește, la rândul său, că nimeni nu l-a ajutat să-și poată îngropa fratele așa cum se cuvine, iar autoritățile „au dat din colț în colț”.

Bărbatul spune că a amânat înmormântarea pentru duminică, însă nici atunci nu a putut pleca spre Stăncești, localitate aflată la circa 15 kilometri de municipiul Buzău. Pentru a ajunge în acest sat, șoferii trebuie să meargă din Buzău pe DN 2 E 85, blocat de zăpadă, și apoi pe un drum județean, de asemenea înzăpezit.

„Am apelat la autorități, am încercat să-l ducem pe un drum improvizat, că trebuie să-l înmormântăm, ce să facem? Că după aia se strică iar vremea. Voiam sa ne sprijine autoritățile să ne dea o rampă și să rezolvăm necazul.Am solicitat ajutor, dar n-am avut succes, au dat din colț în colț. Au zis să mai așteptăm o zi. Eu sunt cetățeanul Gogu, doar nu-mi săreau ei în ajutor”, a spus Marius Florea, fratele decedatului.

Rudele acestuia se mai plâng că au pierdut și o sumă importantă de bani, având în vedere că au dat avans unui restaurant unde intenționau să facă parastasul, însă în condițiile în care funeraliile nu au avut loc nici sâmbătă, nici duminică, au pierdut banii.

„Cine ne mai dă nouă banii înapoi? Am plătit la restaurant pentru peste 60 de persoane care ar fi venit la înmormântare în week-end. Acum, e luni, iar lumea s-a dus la serviciu, avem la înmormântare vreo zece persoane, cine ne mai dă nouă banii înapoi?”, se întreabă o rudă a decedatului.

În cele din urmă, polițiștii au permis, luni, familiei Florea să-și ducă mortul la groapă, pe DN 2 (E 85), astfel că tânărul de 41 de ani a fost înmormântat în cursul după-amiezii.

Circulația pe DN2 a fost reluată, luni după-amiază, în județul Buzău, doar pentru cazurile de urgență și pentru autovehiculele cu greutatea de până în 3,5 tone care erau oprite pe drum de mai mult timp, fiindu-le permis accesul în coloană, câte 15-20, cu antemergător, în mod controlat și alternativ.

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.