Salvare Elicopter SMURD-1

Circulația pe DN E 85 a fost reluată luni după amiază, pe teritoriul județului Buzău pentru tranzitarea cazurilor de urgență și a autovehiculelor cu greutatea de până în 3, 5 tone care se aflau în filtre de mai mult timp.
Mașinilor le este permis să plece în coloană, câte 15-20 cu antemergător, în mod controlat şi alternativ. În județul Buzău sunt încă izolate orașele Buzău, Râmnicu Sărat și Pogoanele, dar și alte 55 de comune cu satele arondate, situația fiind neschimbată la acest capitol de mai multe zile.
24 de drumuri județene sunt blocate de nămeți și unul este închis preventiv de autorități în timp ce drumurile naționale DN 1 B Buzău –Ploiești, DN 2 B Buzău Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, DN 2 C Buzău-Slobozia rămân închise. Pe DN 10 Buzău Brașov s a circulat tot timpul însă li s a permis accesul doar mașinilor mai ușoare de 7, 5 tone.
Între timp, în județul Buzău mai multe persoane au fost salvate pe calea aerului iar alții continuă să fie scoși din zăpadă cu ajutorul șenilatelor care au ajuns la Buzău în număr de patru.
Astfel, o autospecială şenilată din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a deplasat luni în comuna Vadu-Paşii pentru preluarea unui pacient cu fractură la un membru inferior. Apoi, o autospecială şenilată împreună cu o autospecială pentru primă intervenție și comandă dislocată de la ISU Mureş, cu lucrători din cadrul Electrica, s-a deplasat în localitatea Voetin pentru remedierea unor avarii la staţia de pompare care asigură alimentarea cu apă a municipiului Râmnicu Sărat. De asemenea, efective din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, respectiv – 98 de cadre cu 9 autovehicule acţionează pe raza municipiului Râmnicu Sărat pentru deblocarea căilor de acces.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.