Bărbatul care a fost chemat la Poliție pentru a ridica un colet cu capul mamei sale al cărui corp fusese îngropat în 2007, intenţionează să ceară redeschiderea dosarului privind moartea femeii.
Buzoianul Ion Șerban a declarat că pentru a-i fi lămurite toate întrebările şi suspiciunile va solicita redeschiderea dosarului despre împrejurările în care s-a produs decesul mamei sale.
”Am vrut să fac o plângere însă am fost refuzat de Parchetul de la Călărași. Mi-au spus să iau legătura cu Poliția din Fundulea, acolo unde a fost găsită mama. O să încerc încă o dată la Parchet și dacă mă refuză îmi angajez un avocat și o să încerc să fac lumină în acerst caz. Mă voi duce dacă e cazul la București, la Parchetul General ori chiar la CEDO”, a declarat Ion Șerban.
Bărbatul a adăugat că nu crede varianta polițiștilor care susțin că femeia a murit din cauze naturale: ” Mama mea e omorâtă, cred că a fost împușcată iar ei vor să ascundă asta. De ce au îngropat-o noaptea, la ora 9, fără să anunțe pe nimeni? Cine îngroapă un mort noaptea? Acum 4 ani ne-au spus că e întreagă, acum ne-au chemat să-i ridicăm capul. Cred că vor să ascundă un scandal, ne-au zis ba că a murit înghețată, ba că a făcut infarct. Noi ce să credem?”.
Ion Șerban din Buzău a fost anunțat, la patru ani de la moartea mamei sale care a fost îngropată de autoritățile din orașul Fundulea, că trebuie să se prezinte la Poliție pentru a ridica un colet cu capul femeii. Potrivit bărbatului, mama sa a decedat în urmă cu patru ani. Femeia a fost găsită descompusă pe un câmp și înmormântată de Primăria orașului Fundulea, localitate pe raza căreia a trăit și unde i-a fost găsit cadavrul.
Primarul localității Fundulea, Dorel Dorobanțu a declarat ulterior că în 2007 un cadavru a fost găsit pe câmp, în stare de descompunere și la solicitarea Poliției autoritățile locale s-au ocupat de înmormântare, fără a se ști la acel moment identitatea persoanei decedate.
Familia femeii a aflat de moartea sa cu o întârziere de patru luni, după ce fiica decedatei a anunțat la Poliție că mama sa este dispărută.
”Am mers la Poliție și am spus că mama a dispărut. M-am dus mai târziu pentru că gândeam să nu fie la Nehoiu, la Buzău. Au găsit-o pe marginea bălții pe mama mea, nu ne-a anunțat nimeni”, a declarat fiica femeii decedate, Jana Gheorghe.
Când fiica femeii a anunţat dispariţia, poliţiştii au pus cap la cap o serie de informaţii şi au chemat-o să identifice hainele bătrânei decedate şi neidentificate. Aşa a aflat familia că bătrâna murise pe un câmp din cauze naturale, oamenii fiind înștiințați că frigul îi provocase un stop cardio-respirator. La momentul respectiv, autoritățile le-au dat asigurări rudelor femeii că toate rămășițele umane ale bătrânei au fost îngropate. „Ne-am dus să facem pomană, i-am întrebat dacă e întreagă. Au spus, da domnule e îngropată, e întreagă, ca dupa 4 ani să primesc telefon de la Poliție, să ne ducem de urgență să facem un proces verbal cu noi precum că a venit capul de la Mina Minovici. Când am întrebat pe preot și pe polițistul criminalist a spus nu domnule e întreagă, e normală, am îmbrăcat-o noi, am zis facem noi o pomană de la noi,” a adăugat fiul răposatei.
De asemenea, omul spune că autoritățile ar fi încercat să îi ascundă până la capăt că mama lui a fost îngropată fără cap dacă nu ar fi avut nevoie de o semnătură de la el.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.