Revoltă în rândul asistenților persoanelor cu handicap și a buzoienilor cu dizabilități după ce primarul Constantin Boșcodeală a anunțat că, cel mai probabil, salariile și indemnizațiile acestor oameni, vor fi plătite, cu întârziere, abia anul viitor.
După ce zilele trecute, edilul șef buzoian anunța că nu mai sunt bani pentru salariile însoțitorilor și persoanelor cu dizabilități, deși oamenii au primit asigurări că își vor primi la timp drepturile, la final de an, reprezentanții acestei categorii de persoane au precizat că vor cere explicații pentru situația creată aleșilor locali.
Potrivit Ionicăi Tarău, președintele Asociației 1 Iunie, însoțitorii persoanelor cu handicap și buzoienii cu probleme vor participa la ședința Consiliului Local Municipal de luna aceasta, pentru a le cere socoteală aleșilor și pentru a le spune în față că au ajuns la capătul răbdărilor, că nu mai au bani cu ce să-și plătească facturile, ce pune pe masă și cu ce să-și trimită copiii la școală. Ionica Tarău mizează pe participarea unui grup numeros din rândul buzoienilor cu dizabilități și al însoțitorilor lor, pentru ca împreună, să-i sensibilizeze pe aleși, în speranța că până la urmă își vor primi drepturile, înainte de anul Nou.
Conform sursei citate, situația multor familii în care există persoane cu handicap este critică, în multe situații oamenii rămânând fără utilități după ce nu au mai avut cu ce să-și achite facturile. Oamenii sunt cu atât mai revoltați cu cât, susțin ei, primarul Boșcodeală le-a dat asigurări că banii pe luna octombrie le vor fi virați până pe 29 noiembrie, lucru care nu s-a întâmplat.
„Mai există o singură lună de plătit pentru asistenții persoanelor cu handicap, respectiv luna decembrie, și alte două luni indemnizații ale persoanelor cu handicap, bani care ar fi trebuit transferați la ultima rectificare bugetară. De fapt, de la buget au fost alocați doar banii pentru municipiu pe care eu i-am solicitat, adică 2 820 000 de lei, sumă care a ajuns prin transfer. Restul banilor necesari pentru plata restanțelor în județ nu au ajuns și, atunci, Direcția Generală de Finanțe a rupt din banii municipiului Buzău și i-a dat în județ. Am solicitat directorului de la Finanțe să asigure această sumă. Dacă nu, nu vom avea bani iar drepturile salariale vor fi plătite abia în luna ianuarie”, a declarat recent primarul Constantin Boșcodeală.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.