Jurnaliștii din presa centrală au informat marți seară că senatorul Victor Mocanu, fiul său, deputatul Adrian Mocanu,și fostul lider al PSD Buzău, senatorul Ion Vasile ar fi avut discuţii cu mai mulţi lideri ai PNL privind o eventuală trecerea la acest partid. Discuțiile ar fi fost purtate în cursul zilei de marți la negocieri participând și senatorul UNPR Constantin Popa.

La final însă nu s-a ajuns la nici o înțelegere astfel că liberalii de la Centru au dat asigurări că transferul celor doi parlamentari social-democrați la PNL nu se va concretiza din pricina opoziției liberalilor din organizația Buzău care consideră inoportună o asemenea mișcare ținând cont de problemele de imagine pe care le au cei doi.

Relațiile dintre parlamentarii familiei Mocanu și PSD Buzău s-au răcit anul trecut, după conferinţa regională în urma căreia deputatul Marcel Ciolacu a fost ales în funcţia de preşedinte al filialei, iar contracandidatul său, fostul senator Ion Vasile, sprijinit de parlamentarii Victor Mocanu,Adrian Mocanu și Marian Ghiveciu, s-a retras din cursă.

De asemenea, surse politice spun că senatorul Victor Mocanu și-ar fi oferit serviciile politice și altor partide parlamentare reprezentate la nivel județean însă, întotdeauna, discuțiile s-ar fi purtat cu liderii de la Centru. Astfel, Mocanu senior ar fi încercat pe rând ușa ALDE, UNPR dar și PMP existând informația că fostul președinte Traian Băsescu le-ar fi comunicat că îi așteaptă în rândul popularilor dar nu înainte de alegeri ci după.

În plus, deputatul Adrian Mocanu spune că s-a aflat toată ziua în Buzău și nu a mers nicidecum la București așa cum susțin unele voci.

Victor Mocanu s-a autosuspendat din funcția de vicepreședinte al PSD Buzău în martie 2015, din cauza problemelor pe care le are în justiție, el fiind trimis în judecată în dosarul „Maternitatea” aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a anunțat într-o postare pe Facebook că urmează să ceară colegilor din PSD un vot pentru excluderea fostului președinte al Consiliului Județean,Victor Mocanu. Ciolacu a explicat că a luat această decizie după ce senatorul Victor Mocanu și-a informat colegii de partid că vrea să ajungă, din nou, pe scaunul din fruntea Consiliului Județean, ulterior bâtnd la ușa mai multor partide și trădînd PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.