Senatorii decid, miercuri, în plen, votul asupra cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă, în cazul senatorului de Buzău, Doina Tudor. Comisia Juridică a camerei superioare a dat, marţi, aviz favorabil cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce au audiat-o pe Doina Tudor
Cazul urmează să fie dezbătut, miercuri, în plen și tot atunci Doina Tudor are posibilitatea de a le vorbi colegilor de Cameră despre implicarea sa de la tribuna Senatului.
Votul în cazul cererilor DNA este secret, cu bile și pentru ca solicitarea să fie admisă este nevoie de votul a jumătate plus unu din numărul senatorilor prezenţi în plen.
DNA cere Senatului aviz pentru reţinerea şi arestarea senatoarei Doina Tudor, acuzată că, în perioada martie-mai 2013, l-a ajutat în mod direct pe soţul său să primească mită 200.000 de euro pentru a favoriza o firmă de asigurări.
Procurorii susţin că, în perioada martie – mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel George Tudor „să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb, acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.