Mai sunt doar câteva săptămâni până la redeschiderea Bazinului Olimpic. Așa cum era de așteptat, consilierii județeni au aprobat astăzi parteneriatul propus de președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, în vederea redării accesului buzoienilor la înot pe perioada iernii. Timp de cinci luni o parte din cheltuielile de întreținere ale obiectivului vor fi suportate din bugetul Consiliului Județean îar în acest timp se va încerca demararea negocierilor pentru cumpărarea Bazinului Olimpic de către Consiliul Județean Buzău.
Președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a precizat că instituția pe care o conduce a hotărât să aloce suma de 120.000 de lei pentru plata utilităților bazinului de înot în urma unui referat tehnic iar costul a fost unanim acceptat de aleșii județeni
„Am făcut acest parteneriat în interesul buzoienilor care m-au întrebat când se va redeschide bazinul. Și eu, și probabil și dumneavoastră, aveți copii sau prieteni care își doresc să aibă posibilitatatea petrecerii timpului liber în acest mod deosebit de sănătos. Trebuia să facem un astfel de parteneriat pentru că nu puteam să lăsăm un astfel de obiectiv nefolosit. Veți vedea că vor exista probabil anumite bilete gratuite pentru copii, vor exista probabil anumite ore de program în care să fie permis accesul copiilor cu probleme sociale dar și alte programe ce le vom stabili în perioada următoare. Probabil, că la jumătatea lunii viitoare, obiectivul va fi funcțional. Acum, trebuie să treacă printr-un program de igienizare după care se va redeschide ”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Așa cum anunța încă de ieri liderul PDL Cezar Preda, hotărârea a fost votată, în unanimitate, și de consilierii aflați în opoziție. La final, liderul de grup al consilierilor PDL, Adrian Burducea, a declarat că a fost de acord cu suma alocată de la bugetul județului pentru că era păcat ca un astfel de obiectiv, cum este bazinulolimpic, să fie lăsat în paragină.
Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

 1. Oau !!!! Ce „grijulii” sunt domnii de la Primarie !!!
  Totusi, la cum vad eu, lucrurile stau cam asa:
  Cinci luni Primaria (cu banii nostri, evident) va finanta lucrari de reabilitare la Bazinul Olimpic. Nu de alta, dar cum sa cumperi un obiectiv in paragina ?!
  Dupa ce va fi pus la punct (repet: cu banii publici) se va putea demara si procedura de cumparare. Bineinteles ca la un cu totul alt pret decit acum cind obiectivul nu este in cele mai bune conditii.
  Cu alte cuvinte, „Lepadatii” et co. (pe la „co” intra, daca nu ma insel, inclusiv Ion Vasile) isi vor repara hardughia cu banii NOSTRI pentru a ne-o putea vinde, tot NOUA, mult mai scump.
  Asta in conditiile in care, probabil, ar da-o si degeaba numai sa se scape deoarece
  „Din bilete plătite nu se câştigă în lunile bune decât o sumă infimă, aveam maxim 20 de clienţi pe zi”, a declarat Ricardo Lepădatu, patronul firmei care are în proprietate bazinul.”
  Cam aceeasi 20 in fiecare zi, as adauga eu. Sa fie acestia 20 cei care au stirnit grija alesilor nostri ?
  De prisos sa ma mai intreb cit le iese „domnilor” de la Primarie la afacerea asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.