Consilierii municipali au votat astăzi ca Primăria Buzău să fie garant la bancă pentru un împrumut solicitat de RAM, bani necesari funcționării fără probleme, în această iarnă, a sistemului de termoficare.
Astfel, prin votul aleșilor municipali, Primnăria va garanta un împrumut de 15 milioane de lei pentru producătorul de energie termică. Banii sunt necesari pentru ca RAM să-și poată achita datoriile către Ecogen, producătorul de energie termică, astfel încât să nu se ajungă la situații ca cele de anii trecuți în care furnizorul de gaze sista furnizarea din cauza neplății facturilor.
Împrumutul de 15 milioane va fi garantat şi până la urmă plătit de Primăria Buzău. Achitarea ratelor se va face începând cu 2014, în contul sumelor pe care Primăria le datorează Regiei de termoficare, iar Regia producătorului Ecogen.
”Valoarea subvenţiilor va fi mare, din prima lună de iarnă factura de gaze va fi de 50-60 de miliarde de lei vechi şi e important să avem bani să plătim la timp pentru că funizorul de gaze nu acceptă întârzieri mai mari de 30 de zile. Acest credit ne va ajuta să nu avem sincope pe timpul iernii în ceea ce priveşte plata facturilor, dar cred că anul acesta vom primi bani şi din bugetul statului pentru că actualul Guvern are o altă politică”, a declarat azi primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală.
Practic, pentru administraţia locală împrumutul este singura modalitate de a păstra neschimbat preţul gigacaloriei. La Buzău, prețul gigacaloriei va fi menținut și anul acesta la 185 de lei, restul până la 462 de lei, cât este costul real al gigacaloriei, fiind suportat de municipalitate.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.