Un bebeluș născut duminică la Maternitatea Buzău a murit luni dimineață, la mai puțin de 24 de ore de la naștere. Autoritățile sanitare nu cunosc cauzele decesului copilului și vor declanșa o anchetă.
Mama copilului, în vârstă de 15 ani, s-a prezentat la spital în cursul săptămânii trecute iar medicii au suspectat-o de gripă, internând-o în Maternitatea Buzău unde a primit tratament specific. În cursul zilei de duminică, tânăra a adus pe lume un bebeluș care a murit în cursul dimineții de luni. După naștere, starea de sănătate a tinerei de 15 ani s-a agravat și a fost trimisă la un spital din Capitală. În cursul zilei de luni, Direcția de Sănătate Publică a primit rezultatele analizelor tinerei care au confirmat prezența virusului gripal.

„Este vorba despre o tânără de 15 ani din Râmnicu Sărat cu o sarcină nesupravegheată care a ajuns la spital joia trecută pe fondul unei stări subfebrile puse pe seama sarcinii. Atât ei cât și unui alt pacient suspectat de gripă le-au fost recoltate analize care au evidențiat prezența virusului gripal. Tânăra a fost internată în Maternitatea Buzău unde a născut ieri după care a fost transferată la spitalul Marie Curie din București. Copilul care a avut la naștere un scor Apgar 2 și pentru care medicii au depus eforturi ca să îl mențină în viață a murit luni dimineață”, a spus medicul Carmen Scântei.

În ceea ce privește celălalt caz de gripă confirmat la un pacient în vârstă de 2 ani, evoluția acestuia a fost bună și a fost externat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.