Medicii legiști au stabilit cauzele care au dus la moartea unui bebeluș în maternitatea Buzău, la două zile de la naștere. În urma necropsiei, legiștii au ajuns la concluzia că moartea copilașului a survenit pe fondul unui efem cerebral și a unor malformații grave la inimă, rinichi și plămâni, afecțiuni ale organelor care, mai mult ca sigur, ar fi fost observate de medici dacă gravida s-ar fi aflat în monitorizarea unui specialist și și-ar fi efectuat măcar ecografiile trimestriale.
Bebeluşul avea un rinichi polichistic, inima îi era suferindă şi cu numeroase defecte genetice iar un plămîn nu era dezvoltat corespunzător, afecțiuni, care în opinia medicilor, sunt incompatibile cu viața.
Doctorii de medicină internă spun că în orice condiţii s-ar fi născut şi în orice clinică din România bebeluşul nu ar fi supravieţuit mai mult de câteva zile şi doar dacă ar fi fost supus imediat unei intervenţii pe cord la un spital specializat din Capitală.
Între timp, cercetările în acest caz par că stagnează. Părinţii bebeluşului mort în maternitatea din Buzău nu au depus plângere nici la Poliţie şi nici la Colegiul Medicilor, aşa cum spuneau imediat după tragedie.
Reamintim, săptămâna trecută, un bebeluş a murit în maternitatea Buzău la nici două zile de la venirea pe lume. Părinţii copilaşului i-au acuzat pe medici că se fac vinovaţi de drama prin care trec. Oamenii au arătat cu degetul spre cadrele medicale care nu ar fi vrut să opereze gravida, spunînd că micuţul a murit din cauza neglijenţei şi nepăsării medicilor.
Pe de altă parte, conducerea Maternităţii Buzău a declarat că altul ar fi fost deznodământul acestei naşteri dacă mama s-ar fi dus la medic pe durata sarcinii. Chiar dacă femeia a declarat tot timpul după tragedie că sarcina i-a fost monitorizată de un specialist, ea nu a putut prezenta documentele medicale.
Pe de altă parte, și medicii par a avea lor de vină în acest caz. Înainte cu o săptămână de naștere, femeia ar fi fos internată în maternitate cu un fals travaliu, însă nimeni nu i-ar fi spus că fătul are probleme grave.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.