Am ajuns la finalul acestui sezon al National Football League. Nu puteam avea parte de un sfârșit mai frumos decât cel din partida jucată la Las Vegas! Kansas City s-a impus în prelungiri, cu doar câteva secunde rămase de jucat, printr-o pasă de touchdown a lui Patrick Mahomes, megastarul echipei antrenate de Andy Reid, care a dus scorul la 25-22.

Înaintea startului partidei, Reba McEntire a intonat imnul Statelor Unite ale Americii într-un mod senzațional, prevestind spectacolul ce avea să aibă loc și pe teren.

Cele două echipe au pierdut balonul în primele posesii, prin două fumble-uri ale lui McCaffrey (49ers) și Pacheco (Chiefs). Tabela a fost deblocată de un field goal al celor de la San Francisco, iar primul touchdown al întâlnirii avea să fie înscris tot de californieni, după un „trick play” în care Jauan Jennings, wide receiver pentru 49ers, i-a pasat mingea perfect lui McCaffrey.

Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 10-3 pentru San Francisco, după ce Kansas City a reușit un field goal pe final. Cele două defensive au jucat excelent în prima parte a meciului.

La pauza partidei, show-ul a fost întreținut de Usher, acompaniat de Ludacris și Alicia Keys. Cea din urmă este obișnuită cu atmosfera Super Bowl, întrucât a susținut concertul de la pauza finalei din sezonul 2007-2008, atunci când New York Giants a câștigat împotriva lui New England Patriots, echipă neînvinsă la momentul startului respectivului meci, reușind cea mai mare surpriză din istoria NFL.

Kansas City Chiefs a avut prima posesie din a doua repriză, iar meciul părea că se îndreaptă spre o victorie a lui San Francisco, după intercepția reușită de Brown. Elevii lui Kyle Shanahan nu au profitat de turnover, nereușind să pună puncte pe tabelă, iar mingea a revenit în posesia lui Patrick Mahomes.

Kansas City a înscris un field goal de 57 de yarzi, reducând diferența la patru puncte (6-10). Distanța de la care Butker a marcat este cea mai mare din istoria Super Bowl, fiind consemnat un nou record.

După un schimb de posesii între cele două formații, a urmat o degajare a celor de la Kansas City, iar jucătorul lui 49ers desemnat să returneze balonul nu a reușit să mențină posesia, astfel oferindu-i pe tavă un touchdown lui Patrick Mahomes, Chiefs preluând conducerea pentru prima dată în finală.

Californienii nu s-au pierdut cu firea și au răspuns, la rândul lor, cu un touchdown marcat de Jauan Jennings, al doilea jucător din istoria NFL care reușește o pasă de TD și un TD recepționat în Super Bowl, după Nick Foles (Philadelphia Eagles – New England Patriots, Super Bowl LII). Kicker-ul lui San Francisco a ratat punctul extra, astfel că 49ers a obținut un avantaj de doar 3 puncte (16-13).

Cu două minute rămase din joc, scorul era 16-16, iar San Francisco a avut șansa de a marca un touchdown, dar defensiva lui Andy Reid a tratat fazele inteligent, iar 49ers s-au mulțumit cu alte trei puncte. Kansas City a primit balonul înapoi și a reușit să egaleze la 19, iar partida a intrat în prelungiri.

Brock Purdy și colegii săi au avut prima posesie în OT, înscriind un field goal, după care ofensiva celor de la Chiefs a intrat pe teren pentru un nou drive.

Defensiva lui San Francisco putea intra în istorie dacă ar fi reușit să-i oprească pe adversari la al patrulea down și un yard, însă Kansas City a obținut un nou set de atacuri, încheiat cu touchdown-ul decisiv.

Mahomes și-a arătat clasa pe final, după o partidă nu prea reușită, pasând pentru touchdown-ul lui Hardman. Quarterback-ul de la Chiefs este MVP-ul partidei și a ajuns la trei trofee cucerite în carieră. Kansas City s-a impus, scor 25-22, reușind o performanță care ultima oară a fost atinsă de Patriots, acum 20 de ani – titluri consecutive.

A fost un meci fantastic, care nu ne-a înșelat așteptările, iar spectacolul oferit de cele două formații ne face să uităm de faptul că plecăm din fața televizorului direct către locul de muncă.

Pe această cale, mulțumim iarăși celor ce ne-au fost alături și celor care s-au zbătut pentru a ne oferi acest eveniment extraordinar.

Sperăm că vom vedea noul sezon la TV și în România, din toamnă.

Eduard UNGUREANU

2 COMENTARII

  1. […] că vom vedea noul sezon la TV și în România, din toamnă. Alexandru-Dragoș DUMITRACHEThe post Beer, sacks and rock’n’roll – Kansas City Chiefs câștigă Super Bowl LVIII! Dramatism total … first appeared on Observatorul Buzoian. Citeste mai […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.