Pe mai multe loturi din autostrada A7 s-ar putea circula din toamna anului 2024. Este anunțul făcut de ministru Transporturilor, Sorin Grindeanu aflat, luni pe șantierul A7 pentru a verifica stadiul lucrărilor. Ministrul Transporturilor spune că este de acord cu permitereacirculației pe loturile care vor fi finalizate chiar dacă recepția finală nu va putea fi făcută din cauza loturilor care sunt în urmă cu lucrăirle.

„Ca și concluzie, pe primele două tronsoane, de la Ploiești la Buzău, vă pot spune că rămânem pe termenul asumat, și anume luna octombrie 2024când vor fi date în circulație. Pe lotul 3, care din păcate a tot fost amânat cam un an și jumate de diversele contestații și răspunsuri date de către cei de la CNSC se vor începe lucrările la 1 martie. Aici, pe cele patru loturi, este o mobilizare nu bună, ci foarte bună, așa cum am văzut o împreună cu domnul director Pistol. În toamna acestui an, spre sfârșitul anului se va circula pe cele patru loturi, chiar dacă două dintre acestea au termenul 2025. Avem un constructor care de fiecare dată reușește să devanseze toate aceste termene asumate și nu va face excepție nici acest tronson de la Buzău la Focșani. Mai mult decât atât, am convenit împreună cu ei, cu constructorii, să facem următorul lucru în momentul în care se termină câte un tronson de la o descărcare la alta, să poată fi utilizat întreg tronsonul, să poată fi dat în circulație, adică să nu așteptăm întregul lot 4 sau întregul lot 3. În momentul în care putem să spunem că sunt finalizate lucrările pe bucăți ele pot fi date în circulație, să facem acest lucru fără să așteptăm toată birocrația legată de recepțiile finale pe loturi”, a spus ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu la Focșani.

Odată cu permiterea circulației pe autostrada A7, ministrul Transporturilor spune probabil traficul va fi preluat de noua arteră și se va reduce simțitor traficul pe DN2-E85.
„Eu cred că în momentul în care e gata întreg tronsonul mare parte, nu pot să spun chiar tot traficul dar aproape tot, va fi preluat, pentru că este altceva să circuli pe autostrada. Și chiar știu ce se întâmplă pe DN 2 și din păcate am văzut că și acum este un accident și s-a blocat circulația aici. Lucrurile astea vor fi din ce în ce mai puține în momentul în care vom reuși să dăm în circulație kilometri de autostrada”, a mai spus Grindeanu.

În situația în care lucrările nu sunt gata la termenele asumate prin contract, ministrul Transporturilor a declarat că există clauze ferme în contractile semnate și în situația în care termenele nu sunt respectate atunci clas se va intra la penalități.
„Termenul aici să stiți că este sfârșitul anului 2024. Noi am zis că probabil se va putea circula din toamnă la cum avansează lucrările dar termenul asumat este finele lui 2024. Dacă nu, nu trebuie să inventez eu măsuri, că sunt lucruri care sunt prinse în contract. În momentul în care nu te ții de termenii contractului, în momentul în care n-ai respectat termenele, intri în zona de penalități. Dar eu vă spun ceva, anul acesta, în ceea ce-i privește pe cei de la UMB, au de dat în circulație două loturi lotul 1 de la Buzău și lotul 4 de aici. Celălalt pentru 2025, conform contractului. Deci tot ceea ce fac e de fapt în avans. Eu m aș bucura să putem să folosim acest lot 4, care are termen sfârșitul anului, să putem să-l folosim la sfârșitul verii” a încheiat Grindeanu.

1 COMENTARIU

  1. […] sfârșitul anului, să putem să-l folosim la sfârșitul verii” a încheiat Grindeanu.The post Ministrul Transporturilor promite permiterea circulației pe loturile din A7 care vor fi finalizate … first appeared on Observatorul Buzoian. Citeste mai […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.