Săptămâna de fotbal american a început joi, pe data de 23 octombrie, în ziua de Thanksgiving (Ziua Recunoștinței), cu meciul dintre Detroit Lions (8-3) și Green Bay Packers (5-6).
Gazdele păreau favorite, având în vedere faptul că se află pe prima poziție în NFC North, însă rivala de divizie s-a impus, scor 29-22, deși „Leii” din Detroit au avut un total de yarzi câștigați mai mare.

Câteva ore mai târziu, Dallas Cowboys (8-3) a făcut instrucție cu Washington Redskins (4-8) pe teren propriu. Jucătorii din echipa antrenată de către Mike McCarthy și-au dominat adversarii de la primul fluier până la cel final, reușind să câștige cu scorul de 45-10, după ce au marcat 25 de puncte în al patrulea sfert al întâlnirii de pe AT&T Stadium. Dallas rămâne pe locul doi în NFC East, poziție pe care e greu de crezut că o va pierde în fața lui New York Giants (4-8).

Puterea în divizia acestora este deținută de către Philadelphia Eagles (10-1), câștigătoarea înfruntării cu Buffalo Bills (6-6). Pe o ploaie torențială, Jalen Hurts și-a condus echipa spre victorie în fața propriilor suporteri.
Gazdele au ieșit triumfătoare, scor 37-34, la finalul unei partide spectaculoase, în care a fost nevoie de prelungiri pentru a se decide învingătoarea. Eagles oferă o nouă prestație solidă, după cea din deplasarea contra lui Kansas City Chiefs, iar Buffalo rămâne pe locul doi în AFC East, unde Miami Dolphins (8-3) continuă să domine.

AFC North este cu siguranță cea mai echilibrată divizie din conferință. Baltimore Ravens (9-3) ocupă prima poziție și a învins Los Angeles Chargers (4-7), în dimineața zilei de luni, cu 20-10. Lamar Jackson și colegii lui par a fi hotărâți să aibă un cuvânt important de spus în acest sezon, dar rivalele acestora vin tare din urmă.
Pittsburgh Steelers (7-4) a înregistrat o victorie importantă contra celor de la Cincinnati Bengals (5-6), într-un meci pe care suporterii fotbalului european l-ar cataloga drept derby. „Oțelarii” au câștigat cu scorul de 16-10, reușind să acumuleze peste 400 de yarzi (421) în ofensivă pentru prima oară în câțiva ani buni, chiar după demiterea coordonatorului compartimentului de atac.
Al treilea loc este ocupat de către cei de la Cleveland Browns (7-4), învinși în această săptămână de Denvers Broncos, cu 29-12.

Brock Purdy, Fred Warner și coechipierii lor continuă să demonstreze faptul că San Francisco 49ers (8-3) merită din plin să dețină controlul în NFC West, după ce și-a îngenuncheat chiar urmăritoarea, Seattle Seahawks (6-5), cu 31-13. Californienii s-au deplasat în „Orașul Ploii”, așa cum este cunoscut Seattle în Statele Unite, însă nu au întâmpinat dificultăți în încercarea de a se distanța de rivala lor.

Mai sunt șase etape de disputat până la începerea play-off-ului, în care se pot întâmpla multe lucruri interesante. Dallas, Philadelphia, Baltimore, San Francisco și Kansas City nu par să poată fi date la o parte din drumul spre fazele superioare.
Rămânem cu ochii pe NFL, următoarea rundă debutând vineri dimineață, de la ora 03:15, cu meciul tare dintre Cowboys și Seahawks.

 

Alexandru-Dragoș DUMITRACHE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.