Autoritățile județene au recepționat, luni, drumul județean 203k porțiunea cuprinsă între limita cu județul Brăila și Dn 2-E85, lucrare realizată în ultimii patru ani cu fonduri europene în caloare de aproximatin 18 milioane de euro.

Drumul,  cu o lungime de 37 de kilometri, început în anul 2019, a fost rebilitat complet cu bani din Programul Operațional Regional 2014-2020 și a presupus o serie de lucrări ce s-au întins pe o perioadă de patru ani, întârzierile fiind generate de pandemie și în special de explozia prețurilor la materialele de construcții din ultimii ani.

„A fost un proiect complex dar toate lucrurile sunt bune atunci când se termină cu bine”, a spus președintele CJ PĂetre Emanoil Neagu.

Luni o comisie a Consiliului Județean Buzău în frunte cu președintele Petre Emanoil Neagu a venit la fața locului pentru a recepționa de la constructor lucrarea realizată. Alături de ei, reprezentanți ai constructorului, primari ai localităților tranzitate de sectoul de drum proaspăt reabilitat  dar și loclanici.

„În ciuda faptului că drumul este ăngust aici s-a efectuat o infrastructură și o suprastructură de autostrada. Faptul că s-a mers până la 80 de centimetric adâncime îi dă o durabilitate mare acestui drum undeva la 40-50 de ani”, a spus Nicolae Roșu diriginte de șantier.

Chiar dacă lucrările desfășurate vreme de patru ani au create un discomfort uriaș navetiștilor și locuitorilor din localitățile străbătute de drumul județean la final acetia sunt mulțumiți de lucrare.

„La început a fost groaznic, discomfort, săpături, oameni care veneau și reclamau că de ce se sapă atât însă acum, că s-a finalizat, este bine. ACum chiar au venit oemenii și mi-au spus că este bine, că nu le mai tremură nici casele deci în final este o treabă bună”, a spus Domnica Vlad primar al comunei Robeasca.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.