Tânărul care a luat pe capotă un polițist local în primăvara anului trecut a fost condamnat de prima instanță la o pedeapsă de un an și jumătate cu suspendare și la daune morale și materiale.

În luna aprilie 2011, tânărul de 25 de ani, fiul unui șef de serviciu din Primăria Buzău, a fost avertizat de un polițist local pentru că își parcase mașina ilegal pe o stradă din centrul orașului.  Enervat de atitudinea omului legii, tânarul a refuzat să coboare din autoturism și l-a luat pe polițist pe capotă, încercând astfel să părăsească locul faptei.

La 10 luni de la această faptă, comisă sub ochii trecătorilor și surprinsă de altfel de o cameră de luat vederi, tânărul, acuzat de ultraj, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Buzău la un an și jumătate cu suspendare cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunțare.

În baza art. 239 alin.2 Cod penal, condamnă pe inculpatul IORDACHE BOGDAN GEORGE, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, în dauna părţii vătămate NECULAI SILVIU SORIN, faptă din data de 18.04.2011. În baza art.71 alin.2 Cod pen. interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin 1 lit. a teza a II-a, b Cod pen, pe durata executării pedepsei aplicate. In baza art.86/1- 86/2 Cod pen. suspenda sub supraveghere executarea pedepsei aplicate pe o perioada de 4 ani, ce reprezinta termen de incercare pentru inculpat. In baza art. 86/3 Cod pen. pe durata termenului de incercare inculpatul se va supune urmatoarelor masuri de supraveghere -sa se prezinte o data pe semestrul fiecarui an de supraveghere la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Buzau. – sa anunte in prealabil orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare ce depaseste 8 zile, precum si intoarcerea – sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca – sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele de existenta In baza art.359 Cod proc. pen. si art. 86/4 Cod pen. rap. la art.83 si 84 Cod pen. atrage atentia inculpatului asupra consecintelor comiterii de noi infractiuni in perioada termenului de incercare şi a nerespectării măsurilor de supraveghere, respectiv a neîndeplinirii obligaţiilor civile. In baza art. 71 alin.5 Cod pen. suspenda executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prevazute de art. 64 alin.1 lit.a teza a II-a, b Cod pen., pe perioada suspendarii executarii pedepsei inchisorii”, se arată în sentința dată de magistrații Judecătoriei Buzău.

Totodată, individul este obligat să-i plătească polițistului local suma de 5000 de lei daune morale, 154 de lei daune materiale dar și cheltuieli de judecată în valoare de 600 lei.

 

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.