Școala Generală din satul Mătești, comuna Săpoca, ridicată în anul 1842 va fi complet reabilitată cu fonduri europene. Aprobarea proiectului a venit ca un cadou pentru beneficiari, chiar la finalul anului când nimeni nu mai credea că așa ceva este posibil. Primarul comunei Săpoca, Iulian Manea, spune că a ales această modalitate de finanțare pentru refacerea completă a școlii dat fiind că este cea mai sigură varianta pentru ca reabilitarea să se facă în termenii prevăzuți în proiect.
„Am ales această modalitate de finanțare pentru că este cea mai sigură. Am experiența construirii grădiniței aflată în apropierea școlii a cărei construcție, finanțată din bani de la Guvern a durat cinci ani” a declarat primarul comunei Săpoca, Iulian Manea.
Conform finanțării obținute prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritarǎ 3-„Îmbunǎtǎţirea infrastructurii sociale‟, școala din Mătești va beneficia de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană în valoare de peste 20 de miliarde de lei vechi în timp ce contribuția autorității locale va fi suportată integral de Consiliul Județean.
Licitația pentru execuția proiectului va avea loc la finele lunii martie iar lucrările sunt programate să se desfășoare pe parcursul a 12 luni.
După cele 18 luni de la demararea lucrărilor în locul școlii care adăpostea patru săli de clasă va răsări o construcție nouă cu 4 săli de clasă, o sală de conferinte, sală de lectură, patru laboratoare complet utilate de informatică, fizică-chimie și geografie-istorie.
Școala din satul Mătești deservește în prezent un număr de 140 de elevi din clasele I-VIII însă având în vedere numărul mare de copii înscriși la grădinița din localitate este de așteptat ca, în timp, numărul elevilor să crească simțitor.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

  1. Ma bucur din tot sufletul de perspectivele minunate pe care le are aceasta scoala. In urma cu 36 de ani am absolvit si eu scoala generala aici in minunatul sat Matesti. Cand imi amintesc de copilaria petrecuta pe acele meleaguri mi se umple sufletul de bucurie.Acum traiesc in Suedia, dar cele mai frumoase ganduri ale mele se indreapta spre acele locuri de poveste. cu oameni minunati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.