Artistul Benone Sinulescu e supărat nevoie mare pe autoritățile din Buzău. Pe motiv că l-au cam uitat și nu l-au invitat la manifestările organizate de municipalitate, artistul a decis să restituie titlul de cetățean de onoare al municipiului Buzău. Scrisoarea prin care cântărețul își anunță decizia a sosit astăzi pe adresa Primăriei.

”Atât s-a vehiculat că cine știe ce mare favoare mi-a făcut acest titlu de cetățean de onoare al Buzăului, încât am decis să-l restitui. Eu cred că am făcut lucruri extraordinare pentru Buzău și sunt cântărețul care am cântat cel mai mult meleagurile natale. Iar dacă dumnealor nu și-au dat seama de asta, atunci gata, nu mai sunt cetățean de onoare. Să recunoască drepturile nu ale mele neapărat, ci ale artiștilor pentru că mai este acolo si Laurențiu Cazan, și în cazul lui la fel, dânșii ne consideră niște oarecare”, a spus astăzi Benone Sinulescu.

În replică, șefii din Palatul Comunal susțin că nu au nici o problemă cu artistul Benone Sinulescu. Mai mult, autoritățile susțin că de multe ori, cântărețul a fost invitat la spectacole, la Buzău, însă a refuzat să onoreze invitațiile, prefeând manifestări organizate în orașe mai mari.
” Nu noi o am pornit acest scandal, această dispută, noi nu am făcut nimic să stricăm relațiile cu Benone Sinulescu. Numai din acea parte au venit reproșurile care vin din faptul că dânsul spune că nu a fost invitat la manifestările noastre. Eu vă pot spune și să vă pun la dispoziție că au fost solicitați atât Benone Sinulescu cât și bunul meu prieten, Laurențiu Cazan, atâta doar că dânșii când erau foarte, foarte sus și foarte bine cotați preferau concerte foarte mari și nu Buzăul. Când ei au început să mai apună, pentru că toți apunem la un moment dat, au apărut alții care au susținut spectacole și concerte si care ne-au ajutat în fiecare an să organizăm manifestările pentru cetățeniui Buzăului”, a declarat astăzi viceprimarul orașului Buzău, Fănică Bârlă.

În urmă cu două săptămâni, un alt schimb de replici s-a purtat între Benone Sinulescu și șefii din Primăria Buzău. Asta după ce pe adresa Primăriei a sosit o adresă de la Uniunea Compozitorilor din România prin care municipalității i se cerea suma de 500 de lei pentru acordurile care se aud din Primărie, la fiecare ceas fix. Aleșii locali au spus atunci că vor analiza situația și dacă se va demonstra că este legal vor da acești bani pentru refrenul melodiei ”Cât e Siriul de Mare” care se aude din Primărie, iar dacă nu, se va renunța. O decizie în acest sens urmează să se ia săptămâna viitoare.
La momentul respectiv, Benone Sinulescu spunea că adresa de la Uniunea Compozitorilor ajunsă la Primărie, nu este rezultatul unui demers de-al său, însă totuși dacă autoritățile vor da acești bani să-i vireze Școlii de Nevăzători din Buzău. Pe de altă parte, edilii buzoieni spuneau că în mod cert Benone Sinulescu este cel care a sesizat Uniunea Compozitorilor că Primăria folosește melodia ”Cât e Siriul de mare” atunci când se anunță ora exactă. Aceleași autorități se întrebau la momentul respectiv dacă melodia este compoziția proprie a lui Benone Sinulescu ori piesa a fost culeasă din folclor de artist, și atunci pretențiile îi sunt exagerate.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.