În patru luni de zile, pe jumătate din străzile din Buzău vor funcționa camere de supraveghere care vor înregistra fiecare mișcare. Monitorizarea video a orașului Buzău face parte dintr-un proiect finanțat cu fonduri europene în valoare totală de 2,7 milioane de lei. Peste 90 de camere fixe și alte 60 de camere ce pot fi controlate de la distanță vor acoperi aproape jumătate din suprafața orașului, în special în zona școlilor, a piețelor și a principalelor artere. Imaginile captate de cele 150 de camere video vor fi transmise prin radio către un dispecerat ce va fi amenajat chiar la subsolul Primăriei municipiului Buzău iar acesta va fi deservit de angajați ai Poliției Locale.

”Camerele vor fi amplasate pe niște stâlpi special amplasați, sistemul va transmite informații prin radio către centrul de supraveghere iar aici vor fi înregistrate datele și analizate de operatori. Practic, vor fi 99 de camere fixe și 64 camere ce pot fi controlate din centrul de supraveghere”, a declarat Gabriel Ionescu, reprezentantul firmei care se va ocupa de implementarea proiectului.
Polițiștii buzoieni sunt extrem de mulțumiți de această investiție și sunt convinși că odată ce sistemul va funcționa va exista o scădere considerabilă a numărului de infracțiuni stradale.
„Vor fi foarte eficiente. Era ceva ce ne lipsea la nivelul municipiului Buzău și cred că va avea un afect direct asupra segmentului stradal, atât în ceea ce privește criminalitatea cât și a celorlalte fapte antisociale. Plecând de la comerțul ilicit, prezența cerșetorilor și până la aspecte legate de prevenire. Ne va ajuta foarte mult și în ceea ce privște fluidizarea traficului local și nu în ultimul rând la infracționalitatea stradală”, a declarat comisarul Marius Ivan de la IPJ Buzău.
Și dacă în primă fază doar jumaătate din oraș va beneficia de ochiul neiertător al camerelor de luat vederi autoritățile locale dau asigurări că sistemul va fi implementat, până la urmă,  pe toate străzile din Buzău.
„Este doar punctul de plecare iar din anul 2014 vom trece la extinderea acestei lucrări pe întreg teritoriul municipiului Buzău, fie cu fonduri europene, fie cu fonduri proprii”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
Valoarea totală a proiectului este de 2,7 milioane de lei din care 1,7 milioane sunt bani nerambursabili veniți de la Uniunea Europeană iar restul din bugetul Primăriei Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.