Conducerea Consiliului Județean Buzău a făcut, miercuri, un prim bilanț al mandatului obținut în urmă cu aproape un an în fruntea deliberativului județean, dorind să evidențieze buna colaborare de care se bucură atât echipa de conducere cât și aleșii pe care buzoienii i-au desemnat să îi reprezinte în miniparlamentul județean.

„Am venit în fața dumneavoastră alături de cei doi vicepreședinți pentru că se face un an în curând de la preluarea mandatului și să vă explicăm clar ce am făcut și ce avem de gând să facem”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Neagu a enumerat unele dintre cele mai de success proiecte care au prins contur înacest început de mandat subliniind că, de departe, cea mai mare realizare este aceea că s-a reușit obținrea unei finanțări europene în valoare de aproximativ 5 milioane de euro pentru reabilitarea clădirii fostului Spital Brătianu.

„A trecut doar un an dar poate ca am fost și privilegiați ca a existat o coontinuitate in CJ și proiectele au putut fi continuate. Cel mai important lucru pe care l-am realizat, și mulțumesc și consilierilor și vicepreședinților si aparatului de specialitate pentru ca a m reusit sa prindem la finanțare Spitalul Bratianu și chiar dacă el arată tot așa este foarte porobabil ca luna viitoare să semnăm contractul de finanțare. Cred ca este cel mai important lucru pentru că e o clădire de patrimoniu, reprezentativă, plina de istorie. De asemenea și Biblioteca Județeană va intra în consolidare tot cu fonduri europene. Am identificat și locul unde trebuie să mutăm biblioteca pe perioada desfășurării lucrărilor, în apropierea Consiliului Județean, într-o clădire unde și teatrul a avut birourile odată. De asemenea, avem în derulare importante proiecte pe rabilitări de drumuri și aș aminti aici doar o parte, respective DJ 203K Robeasca-Vadu Pașii sau tronsonul de la Mărăcineni la Podul Muncii”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Și vicepreședintele Romeo Lungu, responsabil cu  urbanismul și amenajarea teritoriului a menționat buna colaborare care există la vârful instituției menționând că a avut multe de învățat în ultimul an.

„ La mine a fost primul an în această funcție . M-am acomodat destul de repede tinând cont de experiența domnului președinte. Am participat la decizii, sunt președintele Comisiei Tehnice pentru Amenajarea Teritoriului și Urbanism. Sunt și responsabil în domeniul turismului și am înaintat foarte multe proiecte spre a fi prinse în masterplanul pe domeniul turismului. De asemenea, cu ajutorul domnului deputat Sorin Lazăr încercăm să facem ca Ținutul Buzăului să fie recunoscut UNESCO.  Ne înțelegem, discutăm, comunicăm și spr ca acest an să fie de bun augur”, a declarant vicepreședintele Romeo Lungu.

Ceva mai experimentat, celălalt vicepreședinte al Consiliului Județean, Adrian Petre, aflat la al doilea mandate de viceprședinte a explicat mpsurile care au fost luate de când se ocupă de activitățile de transport mărfuri și persoane precum și ce își propune pe viitor în acest domeniu.

„Eu sunt vicepreședinte din luna noiembrie 2015 și împreună cu domnul Lungu si domnul Neagu avem o bună colaborare și discutăm absolut orice problemă pentru a veni în sprijinul cetățeanului. Mă ocup de activitățile de transport mărfuri și persoane. Am constituit o comisie mixtă de control pe drumurile județene care sunt afectate de transporturile de material lemnos. Trebuia să existe o astfel  de comisie de control a transportatorilor pe drumurile județene pentru că nu se respectă tonajul pe aceste drumuri. Suntem în plin process de achiziție pentru un cântar digital cu care să putem să verificăm legalitatea transporturilor. Deja o licență de transport a fost ridicată pe Buzău-Lopătari unde operatorul de transport nu își făcea treaba și mai urmează încă două licențe dod din cauza ă că operatorii nu își îndeplinesc obligațiile”, a declarant vicepreședintele  CJ, Adrian Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.