afis

Prima ediție a Zilelor Filmului Românesc desfășurată la Buzău se prevede a fi un record în ceea ce privește numărul de spectatori. La doar trei zile de la anunțul oficial privind desfășurarea celor 6 proiecții le Buzău s-au epuizat majoritatea biletelor și singurele producții la care se mai pot procura bilete sunt „Amintiri din Epoca de Aur” și cea de-a doua proiecție a „Poziției copilului” care va fi programată și sâmbătă de la ora 16.00 pentru ca toți buzoienii care și-au manifestat intenția de a vedea pelicula premiată cu Ursul de Aur să aibă această ocazie. De asemenea, organizatorii se gândesc serios să reprogrameze și alte proiecții dacă vor exista cereri din partea cinefililor buzoieni care nu au prins bilete la cele 6 proiecții programate inițial. Totodată, organizatorii au hotărât ca sâmbătă seara, spectatorii să poată vedea pe viu o parte din actorii producției „Domestic” respectiv actorii Sergiu Costache, Ioana Flora și copilul Dan Cristian Hurduc care vor povesti înaintea proiecției de la ora 20.00 ce a însemnat pentru ei rolul din producția a cărei regie este semnată de Adrian Sitaru.
Duminică, în ultima zi de Zilelor Filmului Românesc sunt programate doua comedii spumoase care cu siguranță vor aduce buna dispoziție pe chipurile publicului spectator.

De la ora 18.00 este programată comedia „Bună! Ce faci?” în regia lui Alexandru Maftei care îi are în distribuție pe actorii Ionel Mihăilescu, Dana Voicu, Paul Diaconescu, Ana Popescu, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur, Adriana Trandafir și Sabina Iaschevici.
„Bună! Ce faci?” este o comedie romantică despre doi soți care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nici o atracţie unul faţă de celălalt. Fiecare dintre ei îşi caută iubirea în altă parte şi, după câteva nopţi de chat nebun, amândoi sunt convinşi că şi-au găsit amantul perfect pe net. Atracţia pentru iubitul virtual e tulburată de sentimentul de vinovăţie, însă nici unul nu bănuieşte că partenerul de care s-a îndrăgostit pe Internet nu e deloc un necunoscut. Chiar dacă este deosebit de libertin în propriile relaţii sexuale, băiatul lor de 17 ani este mai mult decât intrigat când descoperă idila părinţilor lui.

Ultimul film programat la acest final de săptămână la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, este „Amintiri din Epoca de Aur ” scris de Cristian Mungiu și regizat deopotrivă de cinci tineri regizori Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu, Contantin Popescu şi Cristian Mungiu.
„Amintiri din Epoca de Aur” ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din România anilor 80 recuperând umorul care i-a ajutat pe români să supravieţuiască perioadei.
„Am vrut ca după 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, şi până la următorul meu film de autor, să ofer publicului român o comedie iar „Amintiri din Epoca de Aur”, film episodic şi colectiv, îmbină punctele de vedere a cinci colegi de generaţie cărora le-a făcut plăcere să Recupereze să Refolosească şi Recondiţioneze amintirile din perioada nopţilor pierdute la bairamuri, video şi cozi”, spunea regizorul Cristian Mungiu în 2009 imediat după lansarea filmului.
ÎNTREBAREA ZILEI: Cine sunt actorii așteptați la Buzău la prima ediție a Zilelor Filmului Românesc?

Ciprian STERIAN

Citește și: Observatorul Buzoian te trimite la film! Vezi aici cum poți câștiga bilete la cele mai tari producții românești ce vor rula săptămâna viitoare la Buzău în cadrul Zilelor Filmului Românesc

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.