UPDATE: Incendiul care a cuprins biserica din satul Aluniș a fost stins la circa 20 de minute de la momentul la care pompierii au ajuns în zonă. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, a fost afectată construcția din lemn a bisericii, la interior, dar au fost evacuate și salvate bunurile din locașul de cult.
Cauzele incendiului nu au fost încă stabilite. Ce este cunoscut este faptul că duminică nu s-a ținut slujbă în biserică iar incendiul a fost anunțat de un cetățean care se afla în zonă.

Biserica din satul Aluniș, comuna Colți, un important monument istoric din Buzău s-a aprins din cauze deocamdată necunoscute și pompierii intervin pentru stingerea sa. Incendiul a fost anunțat după ora 10.00 și în zonă s-au deplasat două autospeciale de stins incendii de la Garda de Intervenție Mărunțișu.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu incendiul se manifestă la partea din față a bisericii care este construită integral din lemn. De la Buzău a fost trimise în sprijin alte două autospeciale și o autoscară.
Biserica din Aluniș este un important monument istoric, locașul de cult fiind construit în anul 1277.

Vom reveni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.