Biserica Militară din curtea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, sfințită, duminică, la 7 ani de la începerea lucrărilor

0
1685

Biserica Militară din curtea Diviziei 2 Infanterie „Getica” a fost sfințită, duminică, la 7 ani de la începerea lucrărilor de un sobor de preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Ciprian Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Începând cu ora 8.00 a fost oficiată slujba de târnosire a locașului de cult pentru ca două ore mai târziu cadre militare, oficialități locale și simpli credincioși să ia parte la prima Liturghie oficiată după sfințirea Bisericii. La eveniment au participat foștii comandanți ai Diviziei în frunte cu actualul șef al Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, actualul comandant al Diviziei, generalul Gheorghiță Vlad, președintele Consiliului Județean, Peter Emanoil Neagu și primarul Constantin Toma.

La finalul liturghiei, preotul militar Alexandru Tudose a fost hirotesit iconom stavrofor în semn de recunoștință a eforturilor depuse pentru ridicarea Bisericii Militare. De asemenea, foști comandanți ai diviziei, actualul comandant, generalul Gheorghiță Vlad, și alți militari care au pus umărul la ridicare și finalizarea Bisericii Militare au primit distincții din partea IPS Ciprian arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.