Biserica Sfinţii Îngeri din municipiul Buzău a fost la un pas să se facă scrum, luni dimineață, după ce o persoană necunoscută ar fi aruncat o sticlă incendiară pe unul din geamurile lăcașului de cult.

Incendiul a fost anunțat pompierilor de un taximetrist care a văzut fum ieșind din biserică în jurul orei 4.30 iar pompierii au venit la fața locului cu nu mai puțin de șapte autospeciale

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în zona altarului pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp, cu posibilităţi de propagare la vecinătăţi însă intervenția acestora a reușit să ducă la stingerea focului care nu a produs alte pagube.

Poliţiștii au deschis dosar penal pentru distrugere, și fac cercetări pentru stabilirea persoanei care a dat foc bisericii.

Biserica Sfinţii Îngeri este monument istoric și este una dintre cele mai frecventate locaşuri de cult din judeţ care găzduiește săptămânal sute de credincioși. Biserica este înconjurată de un părculeț unde până de curând mai mulți comercianți își desfășurau activitatea în chioșcuri amplasate ilegale cărora municipalitate le-a pus în vedere să elibereze zona.

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.