maini murdare
12 copii cu vârste între 9 și 12 ani din localitatea Râmnicelu au ajuns în spital cu forme ușoare și medii de hepatita acută virală A. Copii care provin din familii de țigani frecventează cursurile a două unități de învățământ din comunitate dar printre ei sunt și copii neșcolarizați.
,,Direcția de Sănătate ¬Pu¬blică Buzău s-a autosesizat încă de la apariția primului caz și situația a fost monitorizată permanent prin medicul de familie, dată fiind apartenența acestor cazuri la populația de etnie rromă din această comună, ¬po¬pulație care este caracterizată de un mod specific de viață și comportament”, se arată într-un comunicat al DSP Buzău.
Astfel, din dispoziția Direcției de Sănătate Publică au fost efectuate dezinfecții atât în unitățile școlare din comună cât și la domiciliile pacienților depistați cu semne de boală iar în școli și grădinițe se efectuează zilnic triajul epidemiologic al copiilor pentru ca un eventual caz nedepistat să nu ajungă în comunitate și să îmbolnăvească alții copii. Ulterior, Direcția de Sănătate Publică va demara în zonă o campanie de vaccinare.
Hepatita virală A este o boală infecțioasă provocată de virus hepatic A care afectează acut ficatul. Cauzele răspândirii hepatitei A: sunt condițiile sanitar-igienice din cadrul locuințelor sau a locurilor de muncă, respectiv școli, lipsa igienei personale, migrarea necontrolată a populației, nerespectarea păstrării și pregătirii alimentelor. Alte căi de transmitere a infecției hepatitei A: parenterală, sexuală, de la mamă la făt, aerogenă, sunt atât de rare că în epidemiologia practică sunt ignorate. Medicii atrag atenția că grupurile de risc sunt: copiii, adolescenții, militarii și instalatorii. .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.