Perchezitii Euroavipo-3
imagine de arhiva

 
Peste 60 de percheziţii sunt făcute miercuri dimineaţă, în Bucuresști, Buzău și alte cinci judeţe, la firme şi suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani din comerţul cu medicamente pentru boli grave, prejudiciul în acest caz fiind estimat de anchetatori la 3 milioane de euro, potrivit Poliţiei Române.
Polițiștii au descins la 64 de adrese sedii de firme sau domicilii ale unor persoane fizice din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa, Argeş şi Olt, fiind vizate 20 de firme specializate în depozitarea şi vânzarea de medicamente
„În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada anilor 2013-2014, reprezentanţii societăţilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea în lanţul legal a unor medicamente cu valoare mare de piaţă utilizate în tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatită, diabet, procurate la negru de pe piaţa internă sau comunitară. De asemenea, s-a mai stabilit că, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost fost transferate sume importante de bani (aproximativ 5 milioane de euro) către persoanele vizate din circuitul infracţional, iar banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin transferuri bancare şi contracte de împrumut fictive”, precizează Poliţia Română.
Prin acest mecanism, în circuitul legal din România şi din alte state comunitare ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate din categoria celor comercializate de reprezentanţii firmelor vizate în dosar, mai susţin anchetatorii. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, este de peste 3 milioane de euro.La descinderile de miercuri participă aproape 200 de poliţişti, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi specialişti criminalişti. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.