Bogdan Huditoiu, candidat pe lista de consilieri municipali PSD, face parte din categoria tinerilor de excepţie. A luat viaţă în piept la 16 ani, nu a făcut mofturi  vizavi de munca pe care o prestează, a absolvit SNSPA într-o grupa cu studenţi superdotati şi este pe punctul de a-şi întemeia o familie, viitoarea soţie fiind absolventă de cehă şi portugheză.

În urmă cu trei ani, tot în luna mai, aveai 24 de ani şi ai devenit  cel mai tânăr consilier municipal. Acum eşti printre mezinii echipei inginerului Costantin Toma. Cum s-a derulat prima discuţie cu următorul edil şef al municipiului ?

Este adevărat că în urmă cu trei ani am păşit pentru prima dată în Consiliul Local, devenind cel mai tânăr consilier pe care l-a avut Buzăul. Prima discuţie cu domnul Toma a fost una de grup. Am participat la o şedinţa unde domnul Constantin Toma ni s-a prezentat, ne-a povestit despre viaţă sa, despre cum a ajuns să fie persoana care este astăzi şi ce planuri are pentru oraş. I-am adresat mai multe întrebări şi am fost uimit de responsabilitatea şi atenţia cu care priveşte lucrurile, de intelingenţa, priceperea şi cunoştinţele vaste pe care le deţine.

Doreai să iniţiezi un proiect de hotărâre privind rezolvarea locurilor de parcare din municipiul Buzău. Dorinţa a rămas tot la stadiul de dorinţa. Nu întreb de ce, ci cum apreciezi proiectele  din programul inginerului Costantin Toma ?

Domnul Constantin Toma vine cu o viziune proprie asupra acestei probleme, a lipsei locurilor de parcare din municipiu. Proiectele sale sunt curajoase, unii cârcotaşi ar spune că sunt imposibil de realizat. Lucrurile nu stau deloc aşa, totul este complet realizabil, o parcare subterană lângă Piaţa Centrală şi în spatele Catedralei Sf. Sava, dar şi crearea unor noi spaţii destinate parcării autovehiculelor în cartierele oraşului, vor rezolva această problema.

 La 16 ani ai fost nevoit să te descurci singur. Ai muncit fără să faci mofturi, ai absolvit SNSPA, ai privit viaţă cu optimism. Care sunt proiectele cu adresabilitate la tineri, la viitorul acestora ?

Pentru viitorul tinerilor sunt pregătite mai multe proiecte foarte ambiţioase. Printre cele mai importante sunt modernizarea şi adaptarea liceelor tehnologice şi a şcolilor profesionale la nevoile pieţei, sprijinirea instituţiilor şcolare pentru obţinerea de fonduri europene, chiar înfiinţarea unei sucursale a unei universităţi tehnice.

Ai avut posibilitatea să rămâi în Capitală, dar ai ales să revii în Buzău în ciuda faptului că viitoarea soţie este absolventă de cehă şi portugheză, iar oportunităţile autohtone sunt limitate…

Da, am avut această posibilitate de a rămâne în Bucureşti, dar, mai bine de atât, am avut posibilitatea de a activa în politica buzoiană, de a face ceva pentru oraşul natal. Şi, pe lângă asta, din punctul meu de vedere, nu există comparaţie între cele două oraşe, Buzăul fiind un oraş mult mai liniştit, mai curat, cu oameni calzi şi binevoitori.

 Eşti tânăr şi plin de optimism. Poţi face un tablou previzionar cu Buzăul anului 2020 ?

Buzăul, peste patru ani, ar trebui să fie mai dezvoltat din punct de vedere economic, fără şomeri, deci cu mai multe locuri de muncă în domenii cât mai variate, cu o infrastructură rutieră şi pietonală mult îmbunătăţită, fără câini fără stăpân, cu o calitate mai bună şi un preţ mai redus la apă, cu transport public gratuit, cu o nouă sucursala a unei facultăţi, prin urmare, un oraş cu care să ne mândrim.

5 COMENTARII

 1. DE DRAGOSTE …pentru politicienii ce ne-au condus la pieire !
  dupa ADRIAN PAUNESCU

  Plecati de-aici !

  Plecati de-aici
  Ati luat o tara de mai mare dragu`
  Si ati distrus averile si steagu`

  Plecati de-aici ,
  Mimati respectu` pentru cele sfinte
  Si ati vindut biserici si morminte

  Plecati de-aici ,
  Ati pus nenorocita voastra laba
  Pe-aceasta sfinta tara basaraba
  Le stiti lui Lenin si lui Stalin taina,
  Si –mpingeti Bucovina in Ucraina
  Asa cum ceilalti inghitii-ar malu`
  Ne-au umilit negustorind Ardealu`
  s-ajungem colonia d e ocara,
  care sa-si ceara scuze in maghiara

  Plecati de-aici c-o graba funerara,
  Si nu albanizati aceasta tara
  Mimind pe democratii cei puternici
  Cristosu` mamei vostre de nemernici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.