Doi brașoveni au fost arestați pentru 29 de zile după ce au furat într-o noapte mai multe stații de emisie recepție, antene și alte bunuri din autoturismele unor buzoieni. În noaptea de 26 spre 27 septembrie pe raza municipiului Buzău au fost sesizate şase furturi din autoturisme, din care au fost sustrase trei staţii de emisie-recepţie, două antene, un radio-CD auto, un portofel cu documente şi alte bunuri, valoarea totală a bunurilor fiind de aproximativ 3650 de lei.
Ca urmare a suplimentării efectivelor care au acţionat pe raza municipiului Buzău şi în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, s-a reuşit prinderea principalilor suspecţi.
Astfel, în dimineaţa zilei de 10 octombrie a.c., în jurul orei 04.30, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Buzău a observat doi bărbaţi care se îndreptau către un autoturism cu numere de Braşov ce avea aplicată pe portiere inscripţia „Taxi”.
Poliţiştii au încercat să îi legitimeze pe cei doi, însă aceştia au fugit, abandonând mai multe obiecte pe care le aveau asupra lor.
Imediat, în zonă au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie, care au identificat şi prins la scurt timp un tânăr de 25 de ani şi un bărbat în vârstă de 33 de ani, ambii din municipiul Braşov, cu privire la care s-a stabilit că sunt principalii suspecţi în cazul a două furturi din autoturisme, comise pe raza municipiului Buzău.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au stabilit că, în noaptea de 9 spre 10 octombrie, suspecţii s-au deplasat cu autoturismul condus de braşoveanul în vârstă de 25 de ani pe raza municipiului Buzău.
În jurul orei 04.00, cei doi au spart geamul lateral al unei maşini parcate pe o stradă din municipiu şi au sustras o staţie de emisie-recepţie şi o unitate DVD player portabilă, bunuri pe care le-au abandonat atunci când au fost observaţi de poliţiştii care au încercat să îi legitimeze.
De asemenea, poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că cei doi sunt principalii suspecţi şi în cazul celor şase furturi din autoturisme comise în noaptea de 26 spre 27 septembrie. Suspecţii au fost reţinuţi de poliţişti şi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, ulterior fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea arestării preventive. În aceeaşi zi, Judecătoria Buzău a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.