Liberalii buzoieni din tot județul s-au întâlnit, astăzi, la Sala Mare a Consiliului Județean în cadrul Delegației Permanente pentru a-și desemna în mod oficial candidații la alegerile parlamentare din această iarnă. Totodată, a fost aleasă și echipa care va conduce campania electorală și care va fi coordonată de vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu, pentru că „nu mai este candidat și se poate concentra mai bine asupra problemelor de campanie”.
Vicepreședintele PNL, Cristi Bîgiu, le-a mulțumit celor prezenți pentru efortul depus în vară la alegerile locale și le-a mărturisit că se simte mult mai confortabil din postura de om care se ocupă de partea administrativă a campaniei electorale decât în postura de candidat. Totodată, Bîgiu le-a atras atenția liberalilor prezenți în sală că la alegerile din această iarnă trebuie să lupte cot la cot cu colegii din PSD, chiar dacă există anumite chestiuni peste care, în mod normal, nu se prea poate trece.
„Vin astăzi și vă vorbesc de USL și poate unora dintre dumneavoastră vi se pare ciudat, mai ales că știm cu toții cât am tras la locale, când adversarul nostru nu a fost de la PDL, ci mai degrabă de la PSD. Chiar dacă sunt lucruri peste care în mod normal nici eu nu aș trece, vin și vă spun că trebuie să trecem peste aceste aspecte, chiar dacă au fost oameni sau chiar primari care au pierdut primăriile doar pentru că au avut de înfruntat PSD și implicit resurse financiare foarte mari. Va trebui să uităm aceste lupte. Am observat că la referendum unii primari ai PNL s-au plâns că cei de la PSD nu au tras așa cum ar fi trebuit și acest lucru este adevărat. Pe de altă parte, există și reprezentanți ai PSD care spun că cei din PNL nu s-au implicat și, din păcate, și acest lucru este adevărat. Trebuie să înțelegem că dacă tragem unul „hăis” și unul „cea” nu iese mai prost primarul care a scos un rezultat mai mic sau candidatul care nu câștigă colegiul ci ne afectează pe noi la nivel de județ ca și majoritate parlamentară iar majoritatea existentă acum nu este una naturală, rezultată în urma voturilor și acest lucru se simte”, a declarat vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bigiu.
După cuvintele mobilizatoare rostite de Cristi Bîgiu, cei peste 100 de membri prezenți în sală au fost invitați să voteze candidații propuși de PNL Buzău pentru colegiile de deputați 1, 3 și 4 și pentu colegiul 2 de Senat. În urma votului, toți cei patru candidați propuși au obținut mai mult decât numărul de voturi necesar și au fost stabiliți oficial drept candidați pe cele 4 colegii de parlamentar ce revin formațiunii politice. Astfel, în urma voturilor au fost desemnați să candideze pe liste USL din partea PNL Buzău deputații George Scutaru, aflat la al treilea mandat, Titi Holban, aflat la cea de-a doua încercare de a câștiga colegiul 3 și Erland Cocei, care se va lupta cu actualul deputat PDL, Valeriu Alecu pentru colegiul 4. Așa cum se știa deja, pentru postul de senator rămas vacant după alegerea lui Cristi Bîgiu în funcția de președinte al Consiliului Județean, a fost desemnată să candideze liberala Doina Tudor, membră a PNL Buzău din anul 2002.
Dacă actualii deputați Titi Holban și George Scutaru nu mai au nevoie de prea multe prezentări, noile nume ale candidaților liberali nu sunt cunoscute buzoienilor. Erland Cocei este născut în anul 1970, membru PNL din anul 2006, absolvent al Universității Politehnice București, lucrează în domeniul bancar, fiind inspector operațiuni valutare și din aprilie arbitrajist senior la BRD.
Doina Tudor, candidată pe colegiul 2 de Senat este absolventă a Universității București-Facultatea de Filologie secția Româno-Franceză, director la mai multe societăți și membru în Consiliul de Administrație al S.C. LifeMedical Center. Este membru PNL Buzău din anul 2002 iar soțul dumneai, Daniel Tudor, a candidat pentru un post de senator din partea PNL Buzău în 2004.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.