brazi Brazii artificiali câștigă din ce în ce mai mult teren iar, drept urmare, pomii de Crăciun naturali nu mai sunt atât de căutați ca în alți ani. Direcția SIlvică Buzău a asigurat în acest an crotalii pentru doar 1900 de pomi de iarnă din care doar 850 provin din pădurile statului. Restul de 1050 de bazi de Crăciun sunt recoltați de firme particulare iar din cei 850 de brazi proveniți din pădurile de stat doar 150 vor fi comercializați, restul ajungând în casele salariaților și pensionarilor Romsilva. Cererea mică de brazi pe piața buzoiană reiese și din confiscările făcute de organele abilitate care nu au mai avut capturi impresionante de pomi de iarnă, așa cum se întâmpla în anii anteriori.
„În această iarnă o singură captură de brazi s-a înregistrat în comuna Lopătari, fiind vorba de 19 pomi de Crăciun în valoare de 660 de lei”, a declarat directorul Direcției Silvice Buzău, Cornel Pitiș.
În tot acest timp, hypermarket-urile au oferit buzoienilor o varietate de brazi artificiali. Chiar dacă mirosul de brad lipsește, brazii artificiali sunt preferați în locul celor naturali datorită duratei mai mari de viață.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.