gloria

Un meci al echipei din Crîng, anchetat de U.E.F.A.!
Fotbalul pare să piardă tot mai mult teren în lupta cu mafia pariurilor. Există o serie de dovezi în acest sens inclusiv mărturiile unor jucători implicaţi în trucarea meciurilor. Faptul că această mafie şi-a întins tentaculele şi în fotbalul românesc nu mai reprezintă demult o noutate. Unele dintre partidele disputate în primul eşalon şi cel secund, considerate dubioase au intrat şi în vizorul celor de la U.E.F.A.care după analizarea lor au întocmit o listă neagră. Aceasta a fost trimisă zilele trecute Federaţiei Române de Fotbal, conform celor declarate de ofiţerul de integritate al forului respectiv,Ioan Hurdubaie iar printre cele opt meciuri suspectate că au fost trucate pentru mafia pariurilor se regăseşte şi cel dintre Gloria Buzău şi F.C.Snagov, disputat în prima etapă din returul campionatului trecut pe stadionul din Crîng şi încheiat cu victoria gazdelor, scor 1-0. Dealtfel, un deznodământ pe care unii îl anticipau având în vedere că echipa buzoiană,aflată pe ultimul loc în clasament era ,,condamnată” să bată pentru a mai spera în salvarea de la retrogradare în timp ce oaspeţii priveau liniştiţi de la o distanţă de 14 puncte. Golul a fost marcat de Martinescu chiar cu două minute înainte de final, când a transformat o lovitură de pedeapsă acordată de arbitru pentru un fault imaginar la Olteanu. Echipa buzoiană evoluase până atunci cu un om mai puţin din cauza eliminării lui Stroe în minutul 52 pentru cumul de cartonaşe galbene lucru care s-a întâmplat şi cu fundaşul oaspeţilor, Tomozei la faza penaltyului.
La casele de pariuri,victoria Gloriei Buzău în confruntarea cu F.C.Snagov avea iniţial o cotă de 3,70 însă a scăzut la 2,50 iar unele au blocat acest meci.
Tot în campionatul trecut, o altă partida dubioasă după cum o cataloga chiar şi preşedintele clubului din Crîng, Dan Tulpan a fost cea de pe teren propriu cu Săgeata Năvodari pierdută de buzoieni într-un mod lamentabil cu scorul de 0-4.
,,Un joc foarte necurat şi asta mă duce cu gândul la case de pariuri, prieteni şi altele! Orice este posibil. Lucrurile sunt necurate iar presupunerile fireşti după această înfrângere nenorocită. Eu cataloghez evoluţia echipei noastre drept una dubioasă şi vom face investigaţii pentru aflarea adevărului”, declara după acel meci, Dan Tulpan.
În 2009 când evolua în Liga I, Gloria Buzău a pierdut cu 0-4 la Braşov iar la două zile după meci chiar preşedintele F.R.F., Mircea Sandu a făcut o declaraţie potrivit căreia auzise din surse că pe la casele de pariuri se ştia de un rezultat la o diferenţă de peste trei goluri. De precizat că la scorul de 3-0 oaspeţii au beneficiat de un penalty însă Mansour a trimis pe lângă poartă.
Tot în aceeeaşi ediţie de campionat, altă partidă incriminată a fost cea de la Buzău unde codaşa clasamentului, Gloria care avea o cotă de 10 la casele de pariuri din Singapore a câştigat surprinzător cu 4-1 în faţa echipei F.C.Vaslui! Finanţatorul grupării moldovene,Adrian Porumboiu nu a ezitat să îşi acuze mai mulţi jucători de blat afirmând că au făcut asta la sugestia impresarului.

Adrian SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.