Proaspăt întors din concediul de odihnă, bronzat, cu un suflu nou și fără obișnuitul gel în păr, președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, a ieșit astăzi în fața presei, pentru a anunța ceea ce se știe deja de două săptămâni și anume că USL este în plină campanie electorală pentru demiterea lui Traian Băsescu. Boșcodeală a declarat că USL urmărește să scoată cât mai mulți oameni la urne în ziua de 29 iulie.
„Prioritatea numărul unu a USL Buzău este să scoată oamenii la vot în număr cât mai mare, astfel încât referendumul să fie validat. Buzoienii trebuie să vină să își exercite dreptul constituțional în număr mare pentru că orice vot neexprimat este de fapt un vot în favoarea președintelui Traian Băsescu”, a transmis Constantin Boșcodeală, din fața panoului cu însemnele USL cu care a fost dotat de curând sediul Partidului Social Democrat.
Boșcodeală e mai explicat că, în opinia sa, listele electorale permanente nu sunt deloc în concordanță cu realitatea iar numărul de alegători care ar trebui să iasă la vot, conform listelor neactualizate, reprezintă de fapt peste 70 la sută din populația cu drept de vot.
De cealaltă parte, prim-vicepreședintele PDL, Cezar Preda a afirmat azi, în ciuda declarațiilor făcute de președintele suspendat Traian Băsescu, că nu va îndemna pe nimeni să meargă la vot în data de 29 iulie.
„Eu întotdeauna am mers la vot și am îndemnat oamenii să meargă la vot, însă pentru acest referendum eu nu voi îndemna pe nimeni să meargă la vot, pentru că nu știu ce li se poate întâmpla după. La referendum, românul nu poate fi chemat decât pentru revizuirea Constituţiei, sau în cazuri de trădare de ţară sau ruperea ţării ceea ce nu este cazul. De ce să fiu pus în situația să mă întâlnesc cu oamenii pe stradă și să îmi reproșeze că au votat NU și au parte de încă doi ani de scandal sau că au votat DA și au fost mințiți sau nu își vor mai putea lua pensiile și plăti ratele?”, a afirmat astăzi deputatul Cezar Preda.
Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat cu câteva zile în urmă că în situația în care liderii PDL vor recomanda alegătorilor să stea acasă în ziua votului în loc să vină să voteze împotriva demiterii sale „drumurile se vor despărți.”
În replică, prim-vicepreședintele PDL, Cezar Preda, a afirmat că oricum „drumurile noastre s-au despărțit în momentul în care Traian Băsescu a fost ales președinte” și că atât președintele suspendat cât și Partidul Democrat Liberal își duc propria campanie, chiar dacă scopul este același.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.