Consiliul Județean are în acest an un buget mai mic cu o treime față de anul trecut iar acest lucru nu va rămâne fără urmări în ceea ce privește buna funcționare a instituției, pe parcursul anului care abia a început. Cu toate acestea, conducerea CJ Buzău își pune speranțele într-o rectificare bugetară, dar mai ales are de gând să cheltuie cât mai chibzuit banii pe care îi are la dispoziție, respectiv 271, 27 milioane de lei la care se adaugă un excedent de aproximativ 44 de milioane.
Din acești bani a fost alocată pentru investiții suma de aproximativ 70 de milioane de lei iar ca priorități sunt reabilitarea blocului operator al Spitalului de Urgență și reabilitarea termică a celei mai mari unitati medicale din județ.
Conform președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, instituția a alocat pentru infrastructura rutieră suma de 19,07 milioane de lei, bani din care se va finaliza drumul de la Colți (DC 69) și se vor reabilita alte trei drumuri județene, DJ 103 Chiojdu, DJ 203H Al. Odobescu, DJ 203 K .
Preocupările în ceea ce privește infrastructura rutieră nu se opresc însă aici și tot în acest an Consiliul Județean își propune să acceseze fonduri europene pentru drumurile Robeasca – Vadu Pașii, Vintilă Vodă – Plaiul Nucului și Pietroasele – Breaza – Năieni.
Cum bugetul județului este unul de criză ajutorul ar putea veni tot pe calea banilor europeni, Consiliul Județean propunându-și să acceseze proiecte pentru reabilitarea Spitalului Brătianu, in parteneriat cu municipalitatea și a Bibliotecii Județene. De altfel, pentru proiectul ce vizează reabilitarea Bibliotecii Județene a fost lansată deja o licitație a cărei valoare estimată se ridică la 140.000 de lei

1 COMENTARIU

  1. […] Consiliul Județean ar în acest an un buget mai mic cu o treime față de anul trecut iar acest lucru nu va rămâne fără urmări în ceea ce privește buna funcționare pe parcursul anului care abia a început. Cu toate acestea conducerea instituției își pune speranțele într-o rectificare bugetară dar mai ales are de gând să cheltuie cât mai chibzuit banii pe care îi are la dispoziție respectiv 271, 27 milioane de lei la care se adaugă un excedent de aproximativ 44 de milioane. Din acești bani a fost alocată pentru investiții aproximativ 70 de milioane de Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.