Deschiderea noii Maternități a intrat în linie dreaptă și este doar o chestiune de timp până când pe strada Victoriei mămicile își vor aduce pe lume copiii. Este asigurarea care vine din partea conducerii Consiliului Județean, care s-a întâlnit recent cu cei doi șefi de secție de la Maternitatea Buzău, cu conducerea Spitalului Județean și cu aparatul tehnic al instituției, care este implicat în evaluarea licitației pentru dotarea noii unități medicale.
„Chiar zilele trecute m-am întâlnit cu cei responsabili și am realizat un plan etapizat de punere în funcțiune a noii Maternități, astfel încât în momentul în care se finalizează licitația să putem muta imediat toată activitatea în noua clădire”, a declarat președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.
Neagu a mai declarat că licitația pentru aparatura nemedicală a fost finalizată, iar cea pentru aparatura medicală este în curs de evaluare pentru că este o procedură laborioasă, în cadrul căreia trebuie verificată fiecare specificație tehnică a fiecărui aparat care a fost licitat.

„Este vorba despre 25.000 de unități. Pentru fiecare au fost cerute anumite specificații tehnice și pentru fiecare dintre acestea firmele care au depus oferte au depus, la rândul lor, documente întregi. În unele dintre acestea specificațiile nu sunt ad-literam cu cele cerute, caz în care persoana desemnată să facă aceste verificări trebuie să ceară lămuriri furnizorului și din această cauză se întârzie foarte mult”, explicat președintele Consiliului Județean.
Din această cauză, conducerea Consiliului Județean se ferește să dea un termen precis pentru punerea în funcțiune a noii unități sanitare care, deși inaugurată stă nefolosită de 4 ani.
„ Știu că întreg județul are nevoie de o nouă Maternitate, care să corespundă standardelor europene și așteptărilor pacienților, dar cred că a trecut momentul inaugurărilor de dragul inaugurărilor și a lucrurilor făcute doar pentru imagine. Nu mai doresc să înaintez niciun termen de deschidere a Maternității, tocmai pentru că această procedură este una greoaie”, a spus președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

În acest moment, pentru deschiderea noii maternități mai este nevoie de finalizarea licitației pentru aparatură medicală, de utilarea propriu zisă a unității sanitare și de eventuale mici reparații după montarea acestora.
Licitația pentru echipamentele nemedicale a fost adjudecată și urmează ca în termen de 60 de zile să fie aduse mobilierul și aparatura electrocasnică.
Pentru echipamentele nemedicale au fost scoase la licitație trei loturi: unu pentru mobilier, altul pentru jaluzele orizontale de interior și altul pentru electrocasnice.
Mobilierul pentru noua maternitate în valoare de 94.955,66 de lei va fi livrat de societatea bucureșteană Mobteco Product SRL, jaluzelele vor fi asigurate de Merval Group din Prahova pentru suma de 64.247 iar electrocasinicele vor fi aduse de societatea buzoiană Comercial Saramis SRL pentru suma de 114.904 lei .

1 COMENTARIU

  1. […] Deschiderea noii Maternități a intrat în linie dreaptă și este doar o chestiune de timp până când pe strada Victoriei mămicile își vor aduce pe lume copiii. Este asigurarea care vine din partea conducerii Consiliului Județean care s-a întâlnit recent cu cei doi șefi de secție de la Maternitatea Buzău, cu conducerea Spitalului Județean și cu aparatul tehnic al instituției care este implicat în evaluarea licitației pentru dotarea noii unități medicale. „Chiar zilele trecute m-am întâlnit cu cei responsabili și m realizat un plan etapizat de punere în funcțiune a noii Maternități, astfel încât în momentul în care se finalizează licitația Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.