Bugetul județului mai mic cu 37% decât anul trecut

0
985

Bugetul județului Buzău va fi, în acest an, cu 37% mai mic decât anul trecut după cum a anunțat, marți, președintele CJ Petre Emanoil Neagu. Decizia Guvernului PNL de a aloca mai puțini bani pentru județul Buzău are cu siguranță și un fundament politic. Faptul că Buzăul este cunoscut ca un fief  PSD și chiar județul de unde provine actualul președinte interimar al principalului partid de opoziție i-a făcut, probabil, pe decidenții de la București să reducă simțitor sumele care vor ajunge la Buzău sporind astfel șansele de a duce la capăt proiecte importante pentru județ în speranța că acestea vor fi decontate electoral.

„Bugetul pe acest an este un buget mai mic cu aproximativ 37% decât anul trecut dar…. nu cred că lamentările își au rostul. Cu capacitatea profesională a celor din aparatul propriu sper să ne putem duce la îndeplinire obiectivele pe care le avem. Chiar dacă este un buget mai mic vom continua investițiile în derulare, vom asigura și cotele de cofinanțare se mai fac economii, mai există rectificări și chiar dacă nu la parametri la care dorim vom realiza cred obiectivele aflate în derulare”, a spus marți președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

Unul dintre cele mai afectate domenii este cel al protecției sociale. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, instituție aflată sub tutela Consiliului Județean consumă, alături de Spitalul Județean, mare parte din bugetul județului. În acest an, la cum sunt făcute calculele conform proiecției bugetare banii nu vor fi suficienți decât pentru primele 10 luni.

„Cea mai mare problemă este la Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului unde, schimbându-se probabil conducerea ministerului, lucrurile nu sunt atât de bine puse la punct. Noi, Consiliul Județean  Buzău și cu ajutorul conducerii D.G.A.S.P.C.  suntem un pic avantajați pot să spun si cred că putem asigura cel puțin 10 luni activitatea direcției”, a mai spus Neagu.

La fostul spital Brătianu lucrările sunt în toi

Cu toate acestea, președintele CJ este de părere că instituția pe care o conduce trebuie să facă tot posibilul pentru a asigura banii necesari atât pentru funcționarea instituțiilor cât și pentru investițiile aflate în derulare și pentru cotele de cofinanțare ale programelor europene.

„Cele mai mari sume de la CJ se îndreaptă spre protecția socială iar asta nu înseamnă cei asistați pentru că noi nu avem această activitate ci către sănătate, protecție socială, infrastructură și programe europene. Doar în acest an avem investiții în derulare din fonduri propria de 89 de milioane. Nu înseamnă că laud acest buget dar nici nu putem să ne oprim și să nu mai facem ceea ce trebuie să facem. Unele lucrări se pot efectua și acum, ne ajută timpul la Brătianu de exemplu, suntem în grafic cu toate lucrările. Altele urmează să înceapă cum ar fi drumul de la Vintilă Vodă la Bisoca, pentru care Consiliul Județean a plătit proiectarea și au fost primiți și banii de la Ministerul Dezvoltării, se va continua drumul de la Cozieni la Brăești dar să vină primăvara ca să se poată da ordinul de începere a lucrărilor. Se lucrează deci la nivel de sezon. Mai facem economii…. cu ajutorul naturii pentru că dacă  tot nu a nins cheltuim mai puțin cu deszăpezirea iar banii alocați merg în lucrările de infrastructură, continuam cu DJ203K atât spre Podu Muncii cât și spre Robeasca și se vor mai termina și alte drumuri executate cu fonduri proprii”, a spus Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.