Buget mai mare pentru județul Buzău în 2018, aprobat vineri de consilierii județeni

0
286

Consilierii județeni au votat vineri bugetul județului pentru anul în curs după ce, în ultima lună, acesta s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul Consiliului Județean.

Proiectul de buget propus a fost votat în unanimitate de cei 30 de aleși județeni prezenți iar la final președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu a explicat, în mare pe ce vor fi cheltuiți banii.

„Bugetul de anul acesta este unul îndestulător și chiar un pic mai mare decât cel de anul trecut. Este un buget rezonabil care ne va permite să continuăm dezvoltarea durabilă începută anii trecuți. Vom investi și în acest an în infrastructura rutieră, în cea sanitară , avem un drum in fază terminală, de la Pârscov la Cozieni care anul asta se va termina, vor mai fi și altele, am prevăzut bani pentru partea de cofinanțare a proiectelor europene aflate în derulare. La Spitalul Brătianu suntem, pe final cu licitația și în vară probabil vor începe lucrările, pentru celelalte proiecte pe fonduri europene de la Spitalul Județean și infrastructură rutieră. Vom avea și investiții proprii pe infrastructură, au fost alocați bani pentru DGASPC, am terminat și la 1 martie se va redeschide Spitalul de la Pârscov, am alocat bani pentru Centenarul României Mari, pentru activități sportive și în general pentru tot ce trebuie”, a declarat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

O altă direcție în care se vor duce banii proveniți din excedentul bugetar al anului trecut este cea a infrastructurii rutiere. Astfel, sunt programate lucrări pe drumurile neasfaltate care de fiecare dată au creat probleme la momentul căderilor mari de precipitații.

„Din excedent nu se pot face decât investiții și de aici vom face lucrări de investiții proprii drumul ce leagă Râmnicul Sărat de comuna Buda și județul Vrancea, vor începe licitații pe drumuri care până acum nu au fost decât pietruite. Pe drumurile nepietruite von încerca o soluție cu diverse mixturi ca să nu mai cheltuim anual banii pe balastări și să nu mai fie probleme la momentul ploilor”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.