Constantin Tacea1
Toate bunurile Regiei Autonome Municipale se afla sub sechestru după ce finanțiștii buzoieni ar fi descoperit în urma unui control din luna februarie a acestui an că RAM nu ar fi achitat către Bugetul de Stat TVA în valoare de 14 milioane de lei și penalități ce se ridică la peste 4 milioane de lei. Conducerea regiei contestă vehement rezultatul controlului fiscal spunând că suma imputată de finanțiști ar fi TVA-ul calculat la subvenția primită de Regie din Partea Primăriei Buzău ori, susțin reprezentanții RAM, subvenția la energia termică nu este purtătoare de TVA.
Astfel conducerea Regiei Autonome Municipale a informat Consiliului Local Municipal despre problemele cu care se confruntă și a dat în judecată ANAF pentru instituirea sechestrului asigurator.
Punctul de vedere al conducerii Regiei Autonome Municipale este împărtășit și de edilul șef buzoian care
este de părere că finanțiștii buzoieni au greșit și s-au grăbit să pună sechestru pe bunurile regiei în mod nejustificat.
„Din punctul nostru de vedere taxa pe valoarea adăugată se aplică doar acolo unde se vinde o marfă. Practic gigacaloria se vinde către populaţie cu suma de 185 de lei care include şi TVA-ul, în jur de 150 de lei este preţul fără TVA. Diferenţa de la 150 la 185 este suportată de municipalitate şi se numeşte subvenţie. Controlorii ANAF de la Buzău au stabilit că acea subvenţie trebuie să fie plătită cu TVA în condiţiile în care noi nu cumpărăm nimic“, a spus Primarul Constantin Boșcodeală care s-a arătat totodată încrezător în decizia pe care o va lua instanța în procesul intentat de RAM Buzău Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.