Bursa-5

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă organizează vineri o întâlnire face to face între angajatori și tineri aflați în căutarea unui loc de muncă, respectiv absolvenți promoția 2013. Evenimentul este programat cu începere de la ora 9.00 și se va desfășura la Buzău, în incinta Galeria Mall Buzău, la Râmnicu Sărat pe strada Plutonier Torcaru, la Pogoanele pe strada Libertății, la Nehoiu pe Calea Mihai Viteazu și la Pătârlagele pe strada Nicolae Bălcescu.

Până la această dată, în baza de date a AJOFM Buzău s-au înregistrat ca persoane în căutarea unui loc de muncă 20171 de absolvenți promoția 2013, din care șomeri indemnizați 1330 de absolvenți.

Din cei 2071 de absolvenți înregistrați, peste 1900 sunt absolvenți de studii medii și mai puțin de 150 de absolvenți au studii superioare. Mai norocoși decât ei au fost 83 de absolvenți promoția 2013w  care au reușit să se încadreze în muncă după terminarea studiilor, dintre acești doar 17 având terminată o facultate.

La bursa programată vineri și-au anunțat participarea 56 de angajatori pentru toate bazinele de ocupare din județ, aceștia scoțând la concurs aproape 540 de locuri de muncă vacante, foarte puține, mai exact 64, fiind destinate absolvenților de studii superioare.

Principalele ocupații pentru care sunt oferite locuri de muncă persoanelor fără studii superioare sunt zidar, dulgher, fierar betonist, confecționer încălțăminte, sudor, agent vânzări, ospătar, bucătar, fiind disponibile, de asemenea, și locuri de muncă pentru muncitori necalificați în  construcții, agricultură, confecții și industrie alimentară.

Pentru tinerii care au terminat o facultate, firmele buzoiene oferă 64 de locuri de muncă și caută ingineri , economiști, directori marketing, asistent manager dar și posturi în domeniul asigurărilor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.