UPDATE: Printre bolnavii de gripă se numără și doi copii, de 6 și 11 ani, celelalte victime ale virusului fiind adulți cu vârste de peste 45 de ani dar până în 60 de ani.
Unul dintre copii este internat într-un spital din București, unde a ajuns pentru o altă afecțiune, medicii de acolo prelevându-i analize care au confirmat prezența virusului care provoacă gripa sezonieră.
Potrivit dr. Carmen Scântei, medic epidemiolog în cadrul DSP Vrancea, formele de boală nu sunt grave. Recomandarea specialilștilor către populație este vaccinarea, mai ales în cazul persoanelor cu afecțiuni cronice, în cazul cărora virusulo gripal poate duce la complicații și chiar la deces.

Gripa și-a făcut apariția la Buzău. 3 cazuri de boală au fost confirmate de Institutul Cantacuzino din București iar un al patrulea diagnostic a fost stabilut clinic, fiind contact cu unul dintre cei care suferă de gripă.
Victimele gripei de la Buzău sunt 2 copii și 2 adulți.
În fața cazurilor de gripă, reprezentanții DSP i-au convocat joi pe medicii de familie, la Consiliul Județean, pentru a-I instrui asupra modului în care trebuie să acționeze în fața gripei.
În județele vecine, gripa a omorât deja oameni. La Ploiești, de pildă, 4 persoane au murit din cauza gripei, în unele cazuri fiind vorba despre oameni care au contractat boala în spital unde erau internați pentru altfel de afecțiuni. Și la Iași, gripa a ucis oameni în timp ce Vrancea are în ultima săptămână confirmate 18 cazuri de boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.