GALERIE FOTO: Musical, mărțișoare și căsătorii de o zi, oferite de Consiliul Județean de Dragobete

0
391

Sărbătoare de Dragobete a fost marcată de instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean printr-o expoziție intitulată sugestiv „Dragobetele și Mărțișorul/Tradițional și autentic” organizată la Teatrul George Ciprian.

Aici au expus mărțișoare, confecționate după metode tradiționale, mai mulți meșteri populari din județ dar și copii de la Palatul Copiilor și de la Școala din comuna Merei.

Prezent la deschiderea expoziției, președintele Petre Emanoil Neagu a fost chiar unul dintre primii clienți lăsând la standurile copiilor cam 100 de lei pentru câteva mățișoare tradiționale din care a dăruit câteva persoanelor cunoscute prezente în holul Muzeului Județean.

Directorul Muzeului Județean Buzău, le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea zilei de 24 februarie și despre originile sărbătorii populare românești concluzionând în final, alături de președintele Consiliului Județean, că manifestarea organizată nu își propune sub nici o formă să substituie cealaltă sărbătoare a iubirii celebrată pe data de 14 februarie cunoscută ca Valentine’s Day.

Toți cei prezenți au fost invitați apoi să vizioneze premiera  musicalului  „Doi pe o bancă” avându-i în distribuție pe Adriana Drăguț și Eduard Petru Jighirgiu iar la final cuplurile de îndrăgostiți, mai tineri sau mai bătrâni, au putut să se căsătorească formal  obținând ca dovadă un certificat de căsătorie dar și o reducere la piesa de teatru ce se va juca sâmbătă pe scena Teatrului George Ciprian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.