George SAVA
De o lună și jumătate, județul Buzău nu are un subprefect iar acest lucru are consecințe nefaste asupra vieții oamenilor din comunitate. De exemplu, în lipsa unui subprefect nu se pot elibera acte de proprietate pe terenuri iar asta duce la apariția unui blocaj serios în problemele administrative ale județului și produce pagube serioase în buzunarele contribuabililor. De mai bine de o lună, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Buzău nu poate elibera nici un fel de titlu de proprietate pentru simplul motiv că acestea trebuie semnate atât de prefect cât și de subprefect. Astfel, zeci de oameni sunt purtați pe drumuri de mai bine de o lună și ajung să treacă pragul instituției pentru a obține documentele care li se cuvin, dar permanent se lovesc de același răspuns: „nu se pot elibera documentele pentru că nu avem subprefect”.
Situația este cunoscută la nivelul Prefecturii însă conducerea spune că în acest caz nu se poate face nimic până când Guvernul nu va stabili un succesor pentru postul eliberat de actualul prefect.
„Cunosc situația de la Oficiul de Cadastru, însă până când Guvernul nu va desemna un subprefect nu se poate face nimic. Formularele pentru eliberarea actelor de proprietate prevăd semnătura atât a prefectului cât și a subprefectului. Sper ca într-o săptămână-două Guvernul să desemneze un subprefect”, a declarat prefectul județului Buzău, George Sava.
Nevoia numirii unui subprefect este cu atât mai mare cu cât până la jumătatea lunii iunie proprietarii de terenuri trebuie să își depună documentele la APIA pentru obținerea subvențiilor pe suprafață iar în lipsa unui act de proprietate aceștia riscă să piardă banii ce li se cuvin.
Județul Buzău a rămas fără subprefect după ce in data de 22 aprilie George Sava, cel care ocupa funcția de subprefect, a fost promovat prin hotărâre de Guvern prefect în locul Mariei Buleandră care a demisionat.

2 COMENTARII

  1. Ce manipulare jegoasă! După 25 de ani de tembelism politico – șmenăresc să forțezi nevoia de subprefect sub motivul că nu are cine să le dea celor îndreptățiți titlurile de proprietate. Dar până acuma ce-ați păzit?.Mai cunoașteți vreo țară în care să se mai vorbească după atâta timp despre retrocedări? Ați dat de greu, ați transpirat? Puneți naibii fundul la treabă, delegați competențe potrivit legii și nu mai scheunați după țapi ispășitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.