De joi, Buzăul este un județ mai pregătit să facă față dezastrelor după ce Ministerul Afacerilor Interne a repartizat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” o autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM).
Autovehiculul prezintă caracteristici militare, fiind dotat cu tracţiune 4×4 permanent, suspensie şi transmisie specială pentru deplasare off-road, în locuri greu accesibile. Autospeciala are capacitatea de a transporta salvatorii la locul unui incident soldat cu mai multe victime şi evacuării a maxim patru pacienţi critici pe targă.
Este dotată cu doua monitoare, un defibrilator automat, instalaţie de administrare a oxigenului, aspiratoare portabile de secreţii, saltele vacuum, seturi de atele vacuum si gulere cervicale pentru adulţi şi copii. În dotarea autospecialei mai există şi două rucsacuri pentru transportul materialelor sanitare şi medicaţie.
Pompierii buzoieni au mai lucrat pe astfel de mașini cu prilejul unor exerciții sau în perioada detașărilor când au fost nevoiți să acorde sprijin persoanelor afectate de inundații sau de zăpezi însă de fiecare dată autospeciala de transport victime multiple era împrumutată de la structurile similare din alte județe.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.