Asociaţia “CENTRUL DE PREGĂTIRE PENTRU O VIAŢĂ INDEPENDENTĂ ÎN LIMBAJ MIMICO-GESTUAL” anunţă începerea de la 15 octombrie 2012 a înscrierilor la cursurile de specializare pentru calificarea/ ocupaţia interpret în limbajul mimico-gestual. Cursurile se adresează personalului didactic din şcolile speciale pentru deficienţi de auz, funcţionarilor publici şi personalului contractual din domeniile educaţie, justiţie, sănătate şi ordine publică . De asemenea se pot înscrie reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice guvernamentale şi deconcentrate care, conform Legii 448/2006, art. 69, au obligaţia de a asigura servicii de informare şi documentare accesibile persoanelor cu handicap. O altă categorie de beneficiari este reprezentată de personalul din organizaţii non-guvernamentale care activează în domeniul asistenţei sociale. Totodată, specializarea se adresează şi
salariaţilor cu studii superioare din mediul de afaceri privat interesaţi de comunicarea cu persoanele cu deficiente de auz. Durata cursului este de 200 de ore, iar data de începere va fi anunţată după formarea grupelor.
Taxa curs este de 250 de euro pentru persoanele care lucrează în instituţiile ce au ca grup ţintă persoanele cu deficienţe de auz ( înscrierea este acceptată în baza unei recomandări care să ateste folosirea în activitatea profesională a limbajului mimico-gestual de cel puţin doi ani, fără însă a fi acreditaţi în acest sens) sau de 500 de euro pentru persoanele angajate în sistemul de stat şi privat (fără recomandare din care să reiasă folosirea în activitatea profesională a limbajului mimico-gestual de cel puţin doi ani). Sunt exceptate de la plata taxei de curs ( în limita a 5 locuri ) persoanele care provin din familiile cu deficienţe de comunicare/persoane cu deficit de comunicare (hipoacuzice) .
Cursurile vor fi susţinute de formatori specializati în formarea persoanelor adulte, interpreţi în limbajul mimico-gestual, lectori universitari. Cursanţii vor dobândi, după absolvire, competenţe profesionale: comunicare interpersonală, planificarea activităţilor, dezvoltare profesională, organizarea activităţilor la locul de muncă, utilizarea creativă a limbajului, pregătirea comunicării specifice, decodificarea informaţiilor, reproducerea, interpretarea, conţinutul mesajului în limbaj mimico gestual, transpunerea în vorbire a informaţiilor din limbajul mimico-gestual, utilizarea comunicării inverse şi realizarea feedback- ului.La curs vor fi prezentate tehnici şi materiale consacrate în comunicarea cu persoanele deficiente de auz.
La absolvirea cursului, participanţii vor primi CERTIFICAT DE ABSOLVIRE avizat de ministerele abilitate.

RELAŢII ŞI ÎNSCRIERI :

Ing. Ionica TARĂU,  e-mail : ionicatarau@yahoo.com , telefon:  0733- 076. 193

Ec. Alina Monica CREŢU, e-mail: centrulmg@yahoo.com, telefon: 0733 -075. 032

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.