Medicul buzoian implicat în week-end într-un scandal în urma căruia și-a agresat o colegă de serviciu, la Spitalul Judeţean Buzău, a fost dat afară. Conducerea Spitalului Județean Buzău a decis să rupă contractul cu medicul bătăuș mai ales că în urma evenimentului produs la finele săptămânii trecute a reieșit că medicul neurolog care făcea gărzi în cea mai mare unitate spitalicească din județ suferă de probleme ce necesită tratament psihiatric.
„Comitetul Director a analizat și un aspect mai puțin cunoscut și anume acela că medicul are și o problemă medicală care a avut un determinism major în declanșarea acestui incident. S-a luat hotărârea întreruperii acestui contract și din acest moment Colegiul Medicilor a demarat propria anchetă și s-a început și o anchetă penală. Din acest moment, acest coleg nu va mai face gărzi la Spitalul Județean Buzău”, a declarat managerul spitalului județean Buzău, medicul Marius Anastasiu.
Totodată, medicul neurolog de doar 37 de ani a recunoscut că a mai avut și cu alte ocazii conflicte verbale cu colegii dar fără a se ajunge la bătaie. Mai mult, medicul spune că a a solicitat, în celelalte cazuri, ajutorul oamenilor legii pentru jignirile care i-au fost aduse iar cum aceștia nu au acționat în nici un fel, în week-end a decis să își facă singur dreptate. 
„Eu am mai avut conflicte și cu alți doctori dar nici unul nu s-a luat de mine în felul ăsta. Au fost doar conflicte verbale pentru care am ajuns la poliție. Acum, pentru că dânsa s-a purtat ca un om nebun cu mine iar dățile trecute Poliția nu a făcut nimic, am lovit-o. Acum ce să vă spun, în măsura în care și dânsa regretă ceea ce mi-a făcut regret și eu”, a declarat medicul George Mâncu.
Totodată, tânărul medic a recunoscut că suferă de o afecțiune psihică și că are un tratament prescris de un medic psihiatru însă nu pe numele său pentru a nu-i genera și mai multe probleme în societate.
„Doamna Cristache mi-a dat o pastilă și eu o iau de obicei când sufăr de insomnie sau când mă supără vreo chestie. Mie nu mi s-a spus clar să îl iau în fiecare zi însă mamei mele i-a spus medicul să iau acest tratament zilnic. Chiar și rețeta ce mi-a prescris–o medicul nu a dat-o pe numele meu tocmai pentru a nu se pune presiune pe mine că aș avea o afecțiune psihică. Nu există un diagnostic clar pe numele meu, ci pe al mamei, cu depresie recurentă sau tulburare atipică parcă, dar eu nu consider că sufăr de ceva” a declarat medicul neurolog George Mâncu.
De cealaltă parte, Maria Cristache, psihiatrul acuzat că i-ar fi eliberat o rețetă medicului neurolog George Mâncu pe numele mamei sale, spune că acesta nu este pacientul său și că i-a trecut pragul cabinetului doar o singură dată, în urmă cu o săptămână.
„Ne-am pomenit cu el miercurea trecută, a spus că intră de gardă sub îndrumarea doctorului Piticaș, a spus că nu doarme și mi-a spus să îi dau rețetă simplă de Anxiar ceea ce am și făcut. După părerea mea suferă de o tulburare de personalitate de tip polimorf iar pacientul poate avea un comportament hetero-agresiv, să comită fapte reprobabile cu discernământ abolit sau diminuat. Oricum el nu a venit curent la mine la tratament. Face parte dintr-o familie de medici, având două surori medici, care și-au luat angajamentul să-i asigure medicația. E adevărat că mama sa este pacienta mea și a avut de multe ori dorința de a-mi povesti ce se întâmplă cu el dar el ca pacient nu a venit la mine decât o singură dată. Mama are problemele dumneaei și nu vreau să intru în acest subiect. Știu de la mama sa că întotdeauna fiul a avut probleme cu administrarea tratamentului”, a recunoscut medicul psihiatru Maria Cristache.
Reamintim, un conflict fără precedent s-a consumat în week-end în Spitalul Judeţean Buzău în momentul în care neurologul de gardă, un medic stagiar, venit de la spitalul din Râmnicu Sărat, a pornit o bătaie în toată regula cu o colegă a sa care l-a acuzat că nu i-ar fi salutat-o când a intrat în încăpere. În timpul agresiunii, medicul neurolog şi-a lovit colega sa cu un pumn în faţă, în zona ochiului iar apoi i-a smuls cercelul din ureche. Bătaia s-a încheiat prin intervenţia angajaţilor care asigură paza la Urgenţe.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.