Situația existentă în USL Buzău rămâne, chiar și  în ultimele zile de campanie, în atenția întregii țări. Ieri seară, la emisiunea „Sinteza Zilei”, prezentată de postul de televiziune Antena 3, unde au fost invitați cei trei copreședinți ai Uniunii Social Liberale și candidatul la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu, a fost adusă din nou în discuție situația de la Buzău. Referindu-se la  anumite incidente care au avut loc în campania electorală , copreședintele USL, Crin Antonescu, a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește atacurile murdare ce se pun la cale în ultimele zile ale campaniei electorale. Astfel, Antonescu a adus în discuție pe lângă mai multe violențe înregistrate la nivelul întregii țări și anumite materiale calomnioase care sunt pregătite pentru ultima zi de campanie, tocmai în ideea că  persoana vizată nu s-ar mai putea apăra  din pricina legilor care interzic apariția candidaților în presă în ultimele 24 de ore dinaintea începerii procesului electoral.
„Se întâmplă în ultimele zile o escaladare şi a unor forme de violenţă, după cum se dă drumul la o serie de diversiuni şi de atacuri foarte joase, calomnii de cea mai joasă speţă, care sunt aruncate în ultima zi oficială de campanie, în ideea că cel atacat, cel calomniat, nu se mai poate apăra, nu poate ieşi, nu poate contracara lucrurile astea. Sunt exemple spectaculoase. Cunoaştem şi noi. De pildă, în sectorul 3, ca să dau un exemplu, a început şi se pregăteşte, probabil, pe vizual o campanie violentă. „USL nu îl susţine pe Robert Negoiţă!” Profit de împrejurare să spun că USL-ul, liberalii, PSD, PC, toţi îl susţinem pe Robert Negoiţă! Cum să nu-l susţinem pe el? L-am susţinut pe Robert Negoiţă, când puţini credeau că are vreo şansă, când se credea că sectorul 3 şi titularul primăriei de acolo sunt de neatacat. Cum să nu-l susţinem pe Robert Negoiţă? L-am susţinut în toată această perioadă, îl susţinem până la capăt şi va câştiga. La Buzău se distribuie, chipurile, o scrisoare semnată chiar de premier, în care ar îndemna să nu fie votat Bîgiu, candidatul USL, ci altcineva. Iar o făcătură! Sunt astfel de lucruri şi, din păcate, sunt şi violenţe” a punctat copreședintele USL, Crin Antonescu.

Așadar, chiar dacă oficial, campania electorală ia sfârșit sâmbătă dimineața nu este exclus ca buzoienii să fi asaltați de tot felul de materiale mai mult sau mai puțin reale, așa cum ne-am obişnuit de altfel în ceea ce putem numi cea mai urâtă campanie electorală din ultimii 20 de ani.

 

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Da mai nene Crinule, esti bun la vorbe nu zic, dar daca tot ati construit ceva (USL), tu si cu Ponta, cum nu ati reusit voi sa-l puneti la punct pe Bosco cel rau, pentru care legile si regulile in general nu mai sunt pe lume decat pentru a fi incalcate ? Era bine sa te dai mai viteaz inainte de razboiul asta pe care l-am dus noi aici la Buzau, cum nici nu stii cat de greu a fost cu dinozaurii astia doi: Mocanu si Bosco ! Presimt eu ca tacerea lui Victoras (Ponta) ascunde ceva… Ne vedem la toamna, draga !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.