7000 de polițiști au fost scoși în stradă, la nivelul întregii țări, în acest sfârșit de săptămână. Oamenii legii au demarat acțiuni de amploare, la comanda chestorului de poliție, buzoianul Bogdan Despescu, șef al Poliției Române.
La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în ultimele 24 de ore, peste 100 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea criminalității economice, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi de la alte formaţiuni operative s-au aflat la datorie pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor şi asigurarea fluenţei circulaţiei, suplimentar față de activitățile dispozitivelor din teren.
”În cadrul celor 12 acțiuni desfășurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 187 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 16 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 16 sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, una la legislaţia privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor iar 33 la alte acte normative.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 56.770 de lei iar a bunurilor confiscate de 1099 de lei”, au transmis reprezentanții Poliției Buzău.
De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 118 sancţiuni contravenţionale, dintre care 60, pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Totodată, au fost reţinute 3 permise de conducere și au fost retrase şi 3 certificate de înmatriculare auto.
Poliţiștii buzoieni vor continua acțiunile pentru siguranţa cetăţenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.