Direcția Sanitar Veterinară și Poliția Buzău au demarat anchete după vineri doi localnici au găsit resturi de carne la marginea unei liziere situate între localitățile Padina și Rușețu.
Localnicii au găsit resturi de carne din tranșare, dar și membrane care se folosesc în industria de procesare a cărnii
Conform directorului DSVSA Buzău, Cătălin Botezatu, la fața locului au fost găsite aproximativ trei tone de carne ce se presupune a proveni de la o unitate mare de procesare a cărnii.
”Descoperirea a fost făcută de niște localnici care efectuau lucrări agricole, noi am fost sesizați de Primărie, ne-am deplasat la fața locului unde am găsit abandonate pe sol circa 3000 de kilograme de produse nedestinate consumului uman, nu le cunoaștem proveniența, însă după elementele de identificare și mărcile de sănătate pe care le-am găsit rezultă că ar putea fi vorba de o unitate de procesare a cărnii cu o activitate importantă. De altfel și având în vedere cantitatea mare găsită pe câmp rezultă de asemenea că este vorba despre o unitate mare de procesare a cărnii. Au fost eliminate toate riscurile care pot genera o agresiune asupra mediului sau o stare de îngrijorare pentru populație” a declarat directorul DSVSA Buzău, Cătălin Botezatu.
De asemenea, Botezatu a explicat că nu are idee din ce județ ar provenii resturile de carne dar că au fost demarate cercetări de către DSVSA și Poliția Buzău.
”Nu știm din ce județ provine, nu a fost încă identificată firma. E o muncă laborioasă în a strânge și corela toate datele, vom notifica Direcțiile Sanitar veterinare din țară, vor face propriile anchete, vom vedea în final cine a aruncat pe sol aceste deșeuri. Cert este că în județul Buzău, în această zonă, nu există nici un operator economic care să fi avut o capacitate de procesare atât de mare încât sa rezulte cantitatea asta de deșeuri”, a mai spus Botezatu.
Dacă va fi identificat, agentul economic care a abandonat carne ape drum riscă amenzi contravenționale substanțiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.